DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Kalandozások egy autó névadó városában.

Barcelonába érkezve mindenkit elvarázsol a város, mely hetekre elegendő látnivalót nyújt. Mégis, ha valaki a tengerpart után igazi kirándulásokra vágyakozik, a Costa Brava és a Costa de Azahar látnivalói mellett útnak indulhat Spanyolország belső területei felé is.



ateca2
Utazni arrafelé autóval érdemes, béreljünk tehát egy SEAT-ot, és talán egy kevésbé forró nyári napot kell választani. Mindenképpen érdemes először a Penedés-Montserrat térséget megnézni, hiszen az előbbi a spanyol cava gyártásának központja, míg Montserrat – Pannonhalma, Tihany és Mariazell mellett – az egyik legnagyobb bencés kolostor Európában. Montserrat – melynek neve alakját felidézve magyarul „fűrészelt hegy”-et jelent – a katalánok szent helye, ahol az ébenfából faragott Mare de Déu de Montserrat szobrát megérintve kívánságaink is valóra válhatnak.
ateca4
A cava térségében Sant Sadurní vagy Vilafranca környékén érdemes betérni kisebb pezsgőgyárakhoz, mint a Partxet, a Juve y Camps, Antonio Mascaró, vagy Agustí Torelló, mert a helyiek szerint ezek sokkal jobban mint a nagy gyártók cava-i. A két térségre egyébként a legjobb kilátás a Mirador de les Caves pincéből nyílik, mely a SEAT Ateca tesztútvonalának is a legszebb része volt. Utána indulás Leidán keresztül Atecába, de előtte még érdemes megnézni a legfontosabb magyar vonatkozású emléket, Violant d'Hongría síremlékét Valbona de les Monges-ben, de erről majd a következő részben...
ateca3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: