DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

120 ezer kilométer egyetlen gyújtógyertyával

Az Iridium TT új mércét állít a minőség, a teljesítmény, a hatékonyság és a tartósság terén. A DENSO irigylésre méltó hírnévre tett szert az utángyártott autóalkatrészek piacára hozott innovációinak köszönhetően, különösen a gyújtógyertyák területén, ahol az Iridium TT sem képez kivételt ez alól.

A DENSO Super Ignition Plug (SIP) technológiájával ellátott Iridium TT a világ legkisebb irídium bevonatú, mintegy 0,4 milliméter átmérőjű középelektródájával rendelkezik, ami magasabb gyúlékonyságot, ezáltal pedig tökéletesebb égést eredményez. A 0,7 milliméteres platina, földelő elektróda elősegíti a magasabb gyújtási energiát és csökkenti a hőveszteséget;

DSC_0811



Az Iridium Twin-Tip (TT) lehetővé teszi a több irányú gyújtást, ami viszont elősegíti a tökéletesebb égést. Ennél a gyújtógyertyánál alkalmazott technológia korábban csak a luxus vagy a teljesítménybíró járművek számára volt elérhető, mostantól azonban már minden autótípushoz megvásárolható.

Az új gyújtógyertya a DENSO szabadalmaztatott, legkorszerűbb 360 fokos lézeres hegesztési technológiájával készül, mely a legmagasabb irídium koncentráció a rendelkezésre álló gyújtógyertyák körében. Az Iridium TT ellenáll az oxidációnak és a feszültségi kopásnak több mint 120 000 km-en keresztül, emellett fejlettebb gyújtóképességgel rendelkezik, melynek köszönhetően kevesebb feszültségre van szükség a megfelelő gyújtóképesség eléréshez.

A DENSO továbbfejlesztett terméke tovább fontos szerepet játszik a járművek optimális teljesítményének, valamint az üzemanyag-takarékosság elérése terén. Az Iridium TT emellett háromszoros élettartammal rendelkezik más gyújtógyertyákhoz képest. Ez a termék elérhető az Euro 5-ös, valamint az Euro 6-os autók számára, továbbá tökéletes választás lehet a motor gyengébb jellemzőivel rendelkező autók teljesítményének javításához. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: