DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Megszületett az ítélet Paul Walker haláláról

Pontosabban az első ítélet, hiszen összesen három pert indítottak a hozzátartozók a Porsche ellen: a lángokba borult Porschét vezető Roger Rodas özvegye szerint a gyártó felel a kettős tragédiáért.

Hétfőn hirdettek ítéletet a Paul Walker és Roger Rodas halálát okozó 2013. novemberi baleset ügyében: az épp a Halálos iramban-széria 7. részét forgató sztár barátja oldalán ült be egy Porsche Carrera GT-be a végzetes napon. Rodas elvesztette uralmát az autó felett, mely fáknak csapódott és kigyulladt – mindkét bent ülő odaveszett.

walker_death



Philip S. Gutierrez bíró visszautasította Rodas özvegye, Kristine állításait, aki azzal vádolta a Porschét, hogy férje a Carrera GT hiányos biztonsági felszereltsége miatt vesztette életét: állítása szerint az autó felfüggesztés-hibája okozta a végzetes balesetet, a túlélés esélyeit pedig rontotta, hogy az autó se bukókerettel, se üzemanyagcellával nem volt felszerelve. Gutierrez bíró szerint viszont a felfüggesztés hibáját semmi sem bizonyítja, ahogy más sem igazolja Rodas vádjainak igazságát.

Az ítélet nincs közvetlen hatásra a két másik perre, melyek Los Angelesben zajlanak, ezeket Walker lánya, illetve édesapja indította. Meadow Walker képviselője szerint a színész még életben volt a becsapódás után, s a tűz okozta halálát – ezért pedig a Porschének felelnie kell. A cég azzal védekezett, hogy a következményekhez hozzájárult az autó átalakítása és elégtelen karbantartása, míg a hatósági vizsgálatok szerint a sebességtúllépés okozhatta a balesetet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: