DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
Egyéb

Felvillanyozó felvonulás: Az Audi károsanyag nélkül a berlini vörös szőnyegen

Az Oscar-díjas Joel és Ethan Coen „Üdv, Caesar!” című hollywoodi komédiájával nyitotta meg kapuit a Berlinale, a 66. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál. A zsűri elnöke, Meryl Streep, és George Clooney mellett megjelenő sztárok a vakuk sortüzében vonultak végig a vörös szőnyegen. Ugyanitt mutatkozott be az Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro is, amikor emisszió nélkül, tisztán elektromos hajtással hozta a sztárokat a vörös szőnyeghez.

Az Audi 2014 óta a Berlini Filmfesztivál kiemelt partnere. A cég nemcsak az autóflottát biztosította, de a Berlinale Open House színpadain számos kiegészítő programot is kínál a filmrajongók és vásárlátogatók számára.

A fesztivál sztárjai idén az új Audi Q7 e-tron quattróval érkeztek a Berlinale Palotához. A quattro erőátviteli rendszerre épülő, hálózatról is tölthető hibrid a luxuskényelmet ötvözi az akkumulátoros, vagyis károsanyag-kibocsátás nélküli működéssel. Az Audi nagyjából 300 járművet bocsátott a Berlinale rendelkezésére, köztük vagy száz hibridmodellt. „A Berlinale nemcsak a filmipar egyik legjelentősebb eseménye, de az időszerű társadalmi kérdések megvitatásának nemzetközi színtere is – mondta Dietmar Voggenreiter, az Audi értékesítési vezetője. – Hogy ez a kulturális cserefolyamat, a filmművészet kiemelkedő alkotásainak bemutatása és a vörös szőnyegen való felvonulás minden tekintetben felvillanyozó legyen, idén elektromos flottát hoztunk Berlinbe.”

a160658_medium



Az Audi egy másik technológiai jövőbe mutató lépést is tett a vezető nélküli VIP-járataival. Daniel Brühl világhírű színészt, az Audi márka nagykövetét, egy önmagát vezető Audi A8 L W12 hozta a Berlinale Palotába. Az alkalmazott technológiai megoldás a jellegzetes épületeket használja tájékozódási pontokként, és ezeket veti össze a betáplált térkép adataival. A saját mozgását ezek alapján számítja ki, így a vezető nélküli Audi a legnagyobb biztonságban juttatja el utasait a vörös szőnyeghez.

A látogatókat hírességek fellépéseivel fűszerezett programok várják az Audi Berlinale Lounge-ban, a Marlene Dietrich téren. Napközben a film- és az autóipar közötti kapcsolatok állnak a Berlinale Open House megbeszéléseinek középpontjában. Esténként pedig híres színészek és színésznők – mint például Jasmin Tabatabai, Meret Becker vagy Tom Schilling – lépnek föl élőben a zenekarjaikkal a „Berlinale Lounge Éjszakák” rendezvénysorozat keretében. A filmrajongók az #AudiBerlinale hashtag-et követve vehettek részt virtuálisan az eseményeken, és kaphatták meg a 66. Berlinaléhoz kapcsolódó legfrissebb információkat.

A Berlinale méltán az egyik legkiemelkedőbb filmfesztivál. 2015-ben több mint félmillió ember látogatott el a 433 bemutatott film összesen 1 098 vetítésére, amelyek közül a legtöbb nemzetközi vagy világpremier volt. A jegyek rendkívül keresettek, a Kurfürstendammon található Audi City jegyirodájában is kaphatók (https://www.audi-city.com/berlin/berlinale/).

A filmrajongók az ingolstadti Audi Forumon is megtapasztalhatták a Berlinale forgatagát. A fesztivál ideje alatt az Audi Független Filmszínház is bemutat jó néhány válogatott fesztiválfilmet, köztük a nyitó darabot is, az „Üdv, Caesar!”-t. Kiemelkedő esemény az „Üdvözlet Fukushimából” vetítése. Doris Dörrie drámájának nemzetközi premierje a 2016-os Berlinalén lesz, és vasárnap, február 21-én látható majd az Audi Független Filmszínházban is, jó három héttel a német mozikban való megjelenése előtt (www.audi.de/programmkino).

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: