DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Így vélekedik Sylvester Stallone Sennáról

A legendás pilóta és a legendás színész közös projekten dolgozott a brazil halála előtt, Stallone a tőle kapott sisak elárverezése apropóján emlékezett meg a háromszoros F1-es bajnokról.

A jelenleg a Creed - Apollo fia című filmben nyújtott alakításáért Oscar-várományos Sylvester Stallone autósport iránti rajongása hosszú évekre nyúlik vissza, hiszen a kilencvenes évek végén állandó volt az F1-es paddockban. Stallone filmet szeretett volna forgatni a száguldó cirkusz pörgős világáról, de Bernie Ecclestone nem igazán rajongott az ötletért, ezért fordult a színész/producer az észak-amerikai CART-sorozat felé - ennek eredménye lett a Felpörgetve című, 2001-ben bemutatott alkotás.

Ahogyan Stallone elmondta, évekkel korábban tervbe vette, hogy filmet készít Ayrton Senna életéről is, sőt, a brazil akarta, hogy vászonra kerüljön legendája. „Senna minden idők egyik legjobb pilótája volt, és azt akarata, hogy csináljak filmet az életéről” - nyilatkozta Stallone. „Sok-sok évvel ezelőtt beszéltünk telefonon, ahol arról áradozott nekem, hogy biztos nagyon jó lesz, én pedig megköszöntem neki. Sokat beszéltünk egymással, és elkezdtem tanulmányozni őt.”

„Azt mondta, megmutatja nekem a sisakját, mert a fekete és sárga rajta olyanok, mint Rocky színei. Aztán elküldte nekem, én persze soha nem láttam még ilyet azelőtt. Aztán sajnos életét veszítette abban a szörnyű balesetben, én pedig nem tudtam megcsinálni azt a filmet” - tette hozzá a színész.

Stallone elmondta, hogy a nem sokkal Senna halála előtt kapott, Williams-matricájú sisakot egészen mostanáig megőrizte, amíg nemrég egy aukcióra ajánlotta fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: