DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
Egyéb

Igazak a legújabb hírek Schumacherről?

Egy német magazin friss információt közölt a síbalesetet szenvedett hétszeres F1-es világbajnokról, mely szerint már képes némi helyváltoztatásra. Schumacher menedzsere is megszólalt, amint értesült a sajtóhírről.

A 2013 decemberében síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról nagyon kevés információt kapunk az utóbbi időszakban – lényegében azóta, hogy felébredt a kómából és hazaszállították svájci otthonába. Hivatalosnak csak a család és menedzserének nyilatkozatait tekinthetjük, akik sokkal szűkszavúbbak annál, amit a rajongók szeretnének: lényegében annyit mondanak, hogy Schumacher egy nagyon lassú folyamat elején áll.

Ezért a sajtóban megjelenő hírek kénytelenek nem hivatalos forrásokra támaszkodni: a német Bunte magazin például azt tudta meg, hogy a nagyon lesoványodott Schumacher már képes néhány lépés megtételére terapeutája segítségével. Ehhez hasonló javulásról szóló beszámolót eddig nem hallhattunk, a lap pedig arról is értesült, hogy a 46 éves versenyző karját is képes megemelni.



Sabine Kehm – Schumacher menedzsere – azonban cáfolt, miután tudomására jutott a friss hír. „Sajnos egy nemrég megjelent sajtóbeszámoló arra kényszerít minket, hogy tisztázzuk, ezek az állítások Michaelről nem felelnek meg a tényeknek” – mondta el a Bild lapnak, majd utalást tett arra, hogy konkrétumokra a hivatalos oldalról ezentúl se számítsunk. „Az ilyen spekuláció felelőtlen. Sérülésének súlyossága miatt privát szférájának védelme nagyon fontos Michael számára.”

Ami némileg meglepő, az a Bunte magazin válasza Kehm állítására: a lap szóvivője kijelentette, kitartanak információjuk hitelessége mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: