DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Hamilton iskolákat építene az F1 után

A háromszoros világbajnok újabb programot vett fel teendői közé versenyzői pályafutásának befejezése utánra, hiszen saját bőrén is megtapasztalta, mennyire fontos az oktatás a gyerekek életében.

Lewis Hamilton maga is nehéz körülmények között nőtt fel Angliában, miközben a versenyzői pályafutást hajszolta. Talán ezen tapasztalatai ösztönözték arra, hogy nagykövetként csatlakozzon az UNICEF-hez, és támogassa a beteg-, illetve hátrányos helyzetben élő gyermekeket, akiknél évente többször is látogatást tesz a világ különböző pontjain.

Coulthard-and-Hamilton-go-Go-Karting



Legutóbb is egy ilyen eseményen vett részt, amikor a Stuttgarter Zeitungnak saját fiatalkorának nehézségeit idézte fel, elárulva, hogy az olvasással is nehézségei voltak.

 

„Diszlexiásként elég sokat kínlódtam” - mutatott rá. „Emellett péntekenként gyakran kihagytam az órákat, mivel a hétvégéken versenyeim voltak. Szóval az iskola nem nyújtott számomra különösebb szórakozást.”

Hamilton feladatának érzi, hogy hosszú távon is segítse a nehéz helyzetben felnövő gyerekeket, és egy új ötlet is megfogalmazódott benne:

 

„Amikor befejezem az F1-et, biztosan kiszállok majd a versenyzés világából. Szeretem a gyerekeket, ezért iskolákat akarok építeni az elmaradottabb régiókban élők számára, ahol megtanulhatnak egy hangszeren játszani és megkaphatják a szükséges oktatást, hiszen a saját példámból is tudom, hogy milyen nehéz azt megszerezni” - mondta a 30 éves brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: