DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Egyéb

Szín, stílus, megbízhatóság - Új ködlámpák az OSRAM-tól

A tél beálltával fontos, hogy az autósok ne csak a csúszós utakra legyenek felkészülve, hanem a rossz látási viszonyokra is gondolniuk kell. A balesetek túlnyomó része ugyanis ködben történik, amikor a látni és látszani elv a legfontosabb alapszabály.

A világítási szezon kezdetén az OSRAM új taggal, a LEDriving FOG PL termékkel bővítette a nappali menetfény és ködlámpa termékcsaládját, mely egyedi megjelenést biztosít a járművek számára.

600926-P-LEDriving FOG PL Gold Edition LEDFOG103-GD 12V Side-DE



Szín, stílus, megbízhatóság

A borús tél beköszöntével, reggelente és esténként egyre gyakrabban köd száll az utakra. Ilyenkor a lehető legkörültekintőbben kell gondoskodni a biztonságos vezetés feltételeiről. Az OSRAM nagy teljesítményű, energiatakarékos LED ködlámpák széles választékát kínálja, amelyek a különböző stílusbeli igényeket elégítenek ki. Az idei újdonsággal, az OSRAM LEDriving FOG PL termékkel a megbízható világítási funkciók mellett mostantól egyedi megjelenést is kaphatnak az autók. Az innováció stílusos úttörőjeként arany, ezüst, rózsaszín, kék és narancs színű projektlencsével kaphatóak az újdonságok, melyek kiemelik a jármű összetéveszthetetlen karakterét. A DRL funkciót ellátó LED fényforrások alul és felül két kifli ívet alkotnak, míg a középen elhelyezkedő lencse a ködlámpaként funkcionál. A gyártó a ködlámpa lencse mögé egy színes belső burkolatot helyezett el. Ezáltal kikapcsolt állapotban a lámpatest belső (ködlámpa) része arany ezüst, kék, narancs vagy rózsaszín színben tükröződik, így illeszkedik az adott autó színéhez. Az ECE szabályozás értelmében a LEDriving® FOG PL használata engedélyezett a közutakon. A színes menetfény ködlámpa használatkor ugyanis szabványos hidegfehér, a lámpatest ránézésre rózsaszín/kék vagy egyéb színe nem befolyásolja a szabványos vetítési színt és vetítési képet.

616911-LEDriving-FOG-PL_detail_DRL_blau

Optimális látás és láthatóság

Az öt év gyártói garancia önmagáért beszél, a LEDriving FOG PL élettartama (5000 óra) akár ötször hosszabb, mint a hagyományos halogén ködlámpáké. A köd potenciális veszélyforrás, hiszen korlátozza a látási viszonyokat, ilyenkor a jó megvilágítás hatalmas segítség. A széles, homogén fénykévének köszönhetően a LEDriving FOG PL látótere különösen nagy, ami lehetővé teszi, hogy az autósok gyorsan felismerjék az előttük lévő útszakasz állapotát, és ennek megfelelően reagáljanak. A nagy teljesítmény a xenon jellegű projektorlencsének köszönhető. A 6000 K színhőmérsékletű LEDriving FOG PL ideális helyettesítője a legtöbb, hagyományos, 90 mm átmérőjű ködlámpának, ezenkívül a LEDriving FOG PL a hibrid járművek 12 voltos csatlakozójára vagy az automatikus start/stop rendszerre is beköthető. Az installációs videóval támogatott termék beszerelése egyszerű, igény szerint rögzítő keret vásárolható a különböző típusú autókhoz. A speciális reflektor kialakítás következtében az OSRAM ködlámpája széles sugárzási körben működik, ami széles látóteret eredményez. A rendkívül intenzív LED technológia a háromdimenziós optikai szállal kiegészítve kivételes homogén fényt ad, lencséje még a kavicsfelverődéseknek is ellenáll. Az új LED-es termék nem csak javítja az autó esztétikai megjelenését, de nappali menetfényként és kanyarvilágító lámpaként is használható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: