DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
Egyéb

Japán driftautó Lamborghiniből

Japán testvéreink nem csak az autósportok „békés” változatainál jeleskednek, de a durvább hangulatúaknál is. A drift - azt hiszem - nem tartozik a környezetbarát, békés játékok közé, de a látvány és a hanghatás minden benzinben pácolt agyú játékost képes maradandóan megszédíteni.

Ebben a durva játékban a japánok élen járnak, és közismert, hogy a leggorombább gépeket készítik el egy jó kis radírozásra. A cél érdekében ezúttal egy Lamborghini Murcielago-t szemeltek ki, tekintve hogy a testes olasz amikor felbőg, azt kilométerekről hallani lehet. Ez pedig éppen a játék egyik része.

Szóval az olasz 6,5 literes V12-es szívó motorját meghagyták, de teljesítményét a sportkipufogóval 650 lóerőig felemelték, és ami a legfontosabb, a hajtásláncot módosították. A gyári négy kerék helyett itt csak a hátsók hajtottak – nyilván mert driftezni másképpen nem lehetne. Ami a külsőt illeti, a Daigo Sato Liberty Walk nevű extrém tuning műhely vette kezelésbe az olaszt, és a bő hét hónapos munka eredménye magáért beszél. A brutális gépeiről ismert mester az egyébként sem visszafogott Murcielago-ból egy igen goromba harcost faragott, ami már látványában is súlyos vérnyomásváltozást képes okozni.

Persze a motor beindításával ez az érzés csak fokozódik, amikor pedig megkezdődik a radírozás, hát sokan a szívükhöz is kapnak. Végül is ilyen az, amikor egy olasz bika ferde szemet kap…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: