DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Egyéb

Felettébb kellemetlen - Winfried Vahland távozóban

Ahogy mondani szokták, ha egy lavina egyszer beindul, akkor az aztán visz mindent, ami az útjába kerül. Ez úgy tűnik a Volkswagen csoportra is igaz, hiszen a nemrég kipattant botrány után újabb kelt bizonytalanságot a márkával kapcsolatban.

Winfried Vahland, a Skoda jelenlegi igazgatója ugyanis beadta felmondását, és távozik a cégcsoporttól. Vahland már 25 éve dolgozott a Volkswagennek, és hatalmas munkával állította talpra Kínában az értékesítő ágazatot, majd 2010-től a Skoda élén komoly sikereket ért el. Ezt tükrözi, hogy az átszervezések kapcsán őt nevezték ki az észak-amerikai részleg vezetőjének, csakhogy a kinevezés ellenére igen gyorsan le is mondott a tisztségről.

Winfried-Vahland



Az indok úgy tűnik, hogy egy konfliktus volt, mivel Vahland és a Volkswagen csoport vezetőinek véleményében eltérés volt az értékesítési stratégiát illetően, ami sajnos el is fajult. A helyzet tehát tovább romlik, hiszen a jelenlegi problémák egyébként is nehéz döntéseket és megbecsült szakembereket kívánnak. Ez pedig az ilyen konfliktusokkal nem lesz hosszútávon megoldható, ezért inkább vigyáznia kell a vezetésnek, hogy a jó szakemberek hosszú távon kitartsanak a gyártó mellett. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: