DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Verstappen a női pilótákra bukik

Úgy tűnik, véget ért Max Verstappen előző kapcsolata, hiszen mostanában egy másik szőke lány oldalán láthatjuk – aki exéhez, Sabre Cookhoz hasonlóan szintén autóversenyző.

Verstappen és előző barátnője, Sabre Cook kapcsolatáról kevés részlet látott napvilágot, csupán néhány közös képet töltöttek fel közösségi oldalaikra. A párnak nem sok alkalma volt találkozni a szezon kezdete óta, mivel Max a Forma-1 mezőnyével járja a világot, míg Sabre Amerikában tanul és gokartversenyeken indul. Úgy tűnik, a távolság nem tett jót a kapcsolatuknak, hiszen a holland pilóta egy ideje már egy másik versenyzővel, Mikaela Ahlin-Kottulinsky-vel tölti az idejét.

mika1



A 22 éves svéd lány motorsport családba született - nagyapja, Freddy Kottulinsky 1980-ban megnyerte a Párizs – Dakar ralit -, de állítása szerint ő volt az egyetlen a családjában, akit kisgyerekként egyáltalán nem érdekelt a versenyzés. 12 évesen kezdett gokartozni, legjobb eredménye a svéd bajnokságban elért 4. hely volt 2009-ben. 19 évesen Porsche Carrera Skandinávia Kupán vett részt, 2012-től 2014-ig pedig a Volkswagen Scirocco Kupában versenyzett.

mika2

 

Második évében megnyerte a junior kategória kupáját, rá egy évre pedig a sorozat történetében először nőként sikerült versenyt is nyernie. Idén az Audi Sport TT Kupában indul, nyáron megszerezte első dobogós helyezését is. Álma és célja az, hogy első nőként megnyerje a Német Túraautó Bajnokságot.

mika3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: