DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
Egyéb

Éleződik a harc Amerikában

Soha nem látott termékoffenzíva kezdődik meg jövőre az amerikai piacon. Míg idén 42 újdonságot mutattak be, addig 2016-ban 70 új, vagy felújított autótípust vezethetnek ki a vásárlók a kereskedésekből.

Az autopro.hu beszámolója szerint közel 1,4 millió újdonság (ennyi a tervezett eladás a modellekből) többsége négyajtós limuzin és CUV, azaz kompakt szabadidő-autó. Az IHS Automotive számításai szerint a hetven újonnan érkező között 29 új limuzin és 22 új CUV érkezik. A limuzinok között a németek állnak az élen, nyomul jövőre a Mercedes-Benz CLS és az Audi A6. Olyan ellenfelekkel kell megküzdeniük, mint a Cadillac CT6, az Infiniti Q70 és a Volvo S90. Egy kategóriával feljebb jön a Hyundai Equus, az Infiniti Q80, a Lincoln Continental és a Frankfurtban bemutatkozó BMW 7. A középkategóriában hódíthat majd az Alfa Romeo Giulia és a Jaguar XE.

lincoln continental koncept



A jövő év különösen fontos a hazai Lincoln és Cadillac márkáknak, nekik a németekkel szemben kell bizonyítaniuk. Az amerikai autópiacon a limuzinok száma becslések szerint jövőre csak kismértékben nő, az IHS 6,86 millió ilyen autó értékesítését várja, az idei 6,82 milliós becslés helyett. Bővülés a CUV-szegmensben várható, itt 22 újdonság érkezhet, de a legfontosabb pozíciók már elkeltek: Audi Q5, Mercedes GLC Coupé, Honda CR-V és Volkswagen Tiguan a legnépszerűbb játékosok. Ebbe a ligába küldi harcolni a Jeep a Patriot és a Compass felújított modelleket, de számolni kell - ha csak kis mértékben is - a luxuskategóriás Maserati Levante és a Bentley Bentayga iránti érdeklődéssel. Ebben a kategóriában az IHS Automotive 2 százalékos bővülést vár 6,17 millióról 6,29 millióra nőhetnek az eladások.

További nagy mozgolódás a sportautó kategóriában várható, ahol 14 új autó méri össze szépségét és erejét a klasszikusokkal. Két új pickup, 2 egyterű és egy kisteherautó is érkezik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: