DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Kihantolták az ötszörös világbajnokot

Nem pénzre, csupán a Fangio vezetéknévre vágyik – ezt állítja azon két, hetvenes éveiben járó férfi egyike, akiknek keresete miatt tegnap exhumálták az ötszörös bajnok F1-legenda testét.

Néhány héttel ezelőtt röppent fel először a hír, hogy egy apasági kereset miatt kihantolhatják az ötszörös világbajnok legenda Juan Manuel Fangiót. Azóta az eljárást egyszer felfüggesztették, de végül ezen a héten kedden egy Mar del Plata-i bíróságon úgy határoztak, hogy a Maestro testét exhumálni kell, hogy kiderüljön, valóban az ő gyermeke-e Oscar Espinosa, valamint Ruben Vazquez, aki az elmúlt hetekben szintén ezt állította magáról.

A két hetvenes éveiben járó férfi közül először Espinosa kérte, hogy DNS-vizsgálattal igazolják, hogy valóban Fangio az édesapja. Az ötszörös világbajnoknak sosem volt törvényes gyermeke, s nem is házasodott meg, ellenben két évtizeden át volt kapcsolata Espinosa édesanyjával. A rövid ideig az F3-ban is szerencsét próbáló argentint egyébként „Cancho Fangio” néven ismerték vetélytársai annak idején.

fangio_exh



Ruben Vazquez nem sokkal Espinosa után lépett színre ugyanezzel az állítással. A férfi elmondása szerint édesanyja, aki 2012-ben hunyt el, közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy Juan Manuel Fangio volt gyermeke édesapja. Vazquez a sajtónak elmondta, hogy egyedül a Fangio vezetéknevet szeretné viselni, semmilyen anyagi szempont nem lebeg a szeme előtt.

Nehezen is lebeghetne, hiszen a 84 éves korában elhunyt Fangio törvényesen végrendelkezett annak idején, s minden vagyonát egy alapítványra, valamint a nevét viselő múzeumra hagyta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: