DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Gyilkos légzsákok: Még 4,5 millió visszahívás

Immár közel 25 millió Hondát kellett világszerte visszarendelni a tavaly szeptemberig nyolc ember halálát okozó felrobbanó légzsákok miatt. Világszerte sok gyártót érint a probléma.

A világ harmadik legnagyobb autógyártója, a Honda csütörtökön bejelentette, hogy újabb 4 és fél millió autót hív vissza, miután a Takata cég által gyártott légzsákokról kiderült, hogy halálos veszélyt jelentenek az utasokra. Ezzel már összesen 24 és fél millióra nőtt a Honda által visszarendelt autók száma, miután a légzsákok nem kevesebb mint nyolc halálesetet okoztak.

honda_legzsak



A hibát a feltételezések szerint a légzsákok felfújásáért felelős kémiai anyag okozza: probléma esetén a tágulás robbanásszerűen következik be, fémszilánkokat szórva az utastérbe. A meghibásodás-sorozat nyolcadik áldozata egy Los Angeles-i nő volt, akinek autójában tavaly szeptemberben robbant fel a légzsák, s a szétrepülő törmelékek halálos sérüléseket okoztak neki.

A visszahívások nem csak a Hondát érintik, világszerte autók tízmillióit kellett visszarendelni. Csak az Egyesült Államokban tíz gyártó összesen 34 millió gépjárműjét érintett eddig a történet, így ez a legnagyobb visszahívás az ország történetében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: