DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

Nemes célért fogtak össze a magyar lányok

Nem hiába, ilyenek ezek a magyar autó- és motorversenyző lányok: nemcsak gyorsak és szépek, de még a szívük is a helyén van. Összedobták egy motor árát az árva macskák megsegítésére.

A nagylelkű felajánlásra a jet-ski országos bajnokság keretében rendezett női kupa, a Sea-Doo Ladys Cup keretében került sor, és a versenyben résztvevő összes hölgypilóta – név szerint: Bús Edina, Kis Viktória, Gerencsér Kincső, Berezvay Emese, Szauberer Nikoletta, Kapitány Dorottya és Pánczél Gyöngyi részt vett az adományozásban.



A lányok egy teherszállító 125 köbcentiméteres Piaggio motor árát dobták össze közösen, amelyet a Macskaárvaház Alapítványnak ajándékoztak. A felajánlás nemcsak jó, de egyben rendkívül praktikus célt is szolgál: „Szeretnénk megkönnyíteni az alapítvány aktivistáinak áldozatos munkáját, akik esténként nagyon sokat járnak macskákat etetni olyan helyekre, ahol ezek a jószágok kolóniákban élnek” – árulja el Bóday Pál a Sea-Doo Ladys Cup szervezéséért felelő JetPower Kft. kommunikációs igazgatója. 

A jótékonysági akciót a MoMo Motorosbolt is támogatta azzal, hogy 100 ezer forintos, jóval a piaci érték alatti áron kínálta az említett 125-ös Piaggiót, amelynek társait a svájci posta is használja csomagszállításra. Az olasz gyártmányú motorkerékpár strapabírását szemléltetendő Európa-bajnok kamionversenyzőnk, Kiss Norbert – aki nem mellesleg a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja is egy személyben – és kedvese, Márti egy vidám hangulatú kísérletre is vállalkoztak, íme:

Kiss Norbert mellett egyébként egy másik Európa-bajnok, a gyorsasági-motorsportban 2007-ben Eb-címet szerző Győrfi Alen is aktív támogatója a Macskaárvaház Alapítványnak, ahogy mostantól a jet-skizésre is bármikor kapható autó- és motorversenyző lányok vidám csapata is elmondhatja ugyanezt magáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: