DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Egyéb

Georgie és Damon Hill, az összetartó páros

Damon Hillnek nemcsak tinédzserkori traumájával, apja elvesztésével kellett megbirkóznia életében, hanem azzal a sokkal is, hogy feleségével közös első gyermekük betegen született. Párja megismerkedésükkor ugyan nem sokat tudott a motorsportról, de hamar beleszokott a pilótafeleségek életébe.

Susan George (becenevén Georgie) és Damon 1981 novemberében Londonban, egy bulin találkoztak, ahol sokat beszélgettek, a pilóta pedig folyamatosan vicceket mesélt - ezeket viszont akkor Georgie meglehetősen rossznak tartott. Hillnek korábban volt néhány kalandja olyan nőkkel, akiket a lány is ismert, ezért hallotta róla, hogy imádja a motorokat - de az nem tudatosult benne, hogy a férfi családjának ilyen múltja van a motorsportban. Georgie akkoriban nem sokat tudott a versenyzésről, néha hallgatta James Hunt kommentárjait a televízióban és látta, hogy a versenyzők jól néznek ki overalljaikban. Mivel éppen a holtszezonban találkoztak, nem is sejtette, hogy a pilóta minden hétvégéjét a pályákon tölti – ekkor még motorozással - amikor először hallotta, azt hitte, hogy ez egy vicc. Később sok versenyre elkísérte párját, minden pénteken beültek kisteherautójukba és elindultak az aktuális helyszínre.

 hill3



1988-ban házasodtak össze, ám Hillnek ekkoriban alig volt pénze. Georgie helyzete jobb volt, hiszen divattervezőként dolgozott, de később feladta állását azért, hogy gondját tudja viselni gyermekeinek. Oliver 1989-ben, Joshua 1991-ben, Tabitha 1995-ben, Rosie 1998-ban jött világra. A család Dublinban élt egy csodás házban, nagy kerttel. Damon minden verseny után rögtön hazautazott, mert szerette volna látni, ahogy a kicsik felnőnek.

Amikor Hill az autókra váltott, felesége már megszokta, hogy minden hétfő reggel férje képe néz vissza rá az újságok sportrovatából. Elkötelezett volt mellette és mindenképp távol akarta tartani a magánéletét a pályától és a médiától – szerinte egy versenyző párjának az a dolga, hogy mindig mellette álljon és feleségként viselkedjen.

Néha nehéz volt számára, hogy megismerik a pilótát az utcán és az emberek rájuk figyelnek, amikor elmennek valahova. Hill a szezon alatt általában teljesen elmerült a saját világában, csak a következő versenyre vagy tesztre tudott gondolni. Georgie eleinte nehezen tudta ezt kezelni, de egy idő után ehhez is hozzászokott. A kevés együtt töltött idő volt az, amivel a legnehezebben birkóztak meg, de néhány év után a nő hozzászokott a pilótabarátnő élethez.

hill2

Házasságát sosem érezte unalmasnak és a versenyző munkájában több előnyt látott, mint hátrányt. Fényűző életet élhettek, nagyszerű helyekre utazhattak, sok emberrel találkoztak és csodálatos nyaralásokat tölthettek el.

Idősebbik fiuk, Oliver születése utáni napon jöttek rá, hogy a fiú Down-szindrómás. Georgie az orvosok kérdései miatt már korábban sejtette, hogy valami probléma lehet, de akkoriban nem csináltak még teszteket erre a betegségre. A szülésig látszólag minden rendben ment, akkor viszont tudták, hogy az orvosok valamit elhallgatnak.  A hír sokkolta a párt, nehezen birkóztak meg vele, különösen azért, mert Oliver volt az első gyermekük. Az orvosok nem sok információval tudtak szolgálni és inkább egy otthonban való elhelyezést vagy az örökbeadást ajánlották nekik. Számukra azonban csak egyetlen megoldás létezett - elfogadni fiuk állapotát, mindent megtenni érte és szeretni őt. Egy, a betegséggel foglalkozó szervezet segített nekik túllendülni a kezdeti nehéz időszakon. A szervezettel azóta is kapcsolatban állnak és támogatják, sokszor részt vesznek jótékonysági rendezvényeken is.

hill11

Szülei szerint Oliver kiváló úszó, teljes életet él, bonyolult szerkezeteket tud működtetni, ért a számítógéphez - egyedül a beszédkészsége korlátozott. Egy percig sem bánták meg, hogy akkoriban így döntöttek, sőt Hillt még motiválta is fia a karrierje során. Állítása szerint sosem nyert volna futamot a Formula-1-ben, ha nincs Oliver.

Kisebbik fiuk, Joshua 2008-ban kezdte versenyzői karrierjét, 2013-ban debütált Formula 3-ban a Fortec Motorsportnál - 12. hely volt a legjobb eredménye, mielőtt a szezon közepén bejelentette visszavonulását. Így biztossá vált, hogy nagyapja és apja után a harmadikgenerációs Hill már nem hajszolja az F1-es álmot.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: