DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

850 lóerős monstrum Mercedes a Brabustól

Egy újabb elképesztő tuninggal jelentkezett a Brabus, ezúttal egy hatalmas Mercedesbe szereltek brutálisan erős motort, így az óriási monstrum úgy gyorsul, mint egy sportkocsi.

Clip_13



A Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé névre keresztelt Mercedes nem akármilyen képességekkel rendelkezik, a hatalmas kupé 3,5 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, 9,4 alatt a kétszázat, a végsebessége pedig 350 km/h. Ezekért a lenyűgöző adatokért a Mercedes hatliteres, ikerturbós V12-es motorja felel, melyet a Brabus 850 lóerősre tuningolt.

Clip_4_2 

A brutálisan erős összkerékhajtású Merciben egy hétfokozatú automata váltó kapcsolgatja a sebességeket. A Brabus a gyári S Coupénál másfél centivel lejjebb engedhető  légrugós futóműve szerelte az autót, emellett speciális, egyrészes felniket kap a fenevad, melyek 18 és 22 hüvelyk közti méretben rendelhetőek.

Clip_5_2 

A Brabusnál egy elég jellegzetes színsémát követtek az autó elkészítésénél. Kívül minden fekete, csak a típushoz járó felnik színe arany-árnyalatú, és a belső térben is hasonló színben pompáznak az alkatrészek.

Clip_3_4 

A tuning-kupé hivatalos bemutatóját természetesen a Genfi Autószalonon tarják, ahol valószínűleg az eddig eltitkolt árra is fény derül.

Clip_2_7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: