DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
Egyéb

Rommá törték a Fangio ihlette csúcsmodellt

Dubajról és a 24-es számról általában kellemesebb dolgok jutnak eszünkbe, ezúttal azonban nem a híres endurance-versenyről kell beszámolnunk, hogy egy meseszép Pagani Zonda F haláláról.

A Zonda F a Pagini 2005-ben, limitált számban gyártott csúcsmodellje, melyet nem titkoltan az F1 legnagyobb hőskori legendájának alakja, Juan Manuel Fangio személyisége ihletett. Az „F” is az ő nevére utal, és a bivalyerős modern sportautó belső kialakítása is a régi F1-es versenygépekére hajaz.

 



A tulajdonosait 650 lóerővel és 780 Nm-mel megajándékozó Pagini Zonda F-et egy 12-hengeres Mercedes-AMG 12 hajtja, és összesen 25 példány készült ebből a modellből, ennyi lelhető fel belőle az egész világon. Ez a szám csökkent a minap Dubajban 24-re, miután az egyik tulajdonos ripityára törte saját modelljét. Ez történik, ha csak a belső tér idézi Fangiót, a sofőr kvalitásai nem…

Mivel egy rendkívül gyönyörű modellről van szó, ami a jelek szerint ugyanakkor fogyóeszköz, gyorsan kedveskedünk is olvasóinknak egy képgalériával, amíg még lehet. Így néz ki a Pagini Zonda F, amíg egyben van:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: