DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

VW Cross Coupé GTE Amerikának

A Volkswagen komoly erőfeszítéseket tesz az észak-amerikai piac meghódítására, ezen tervek megvalósításnak előfutára lehet a Cross Coupé GTE tanulmányautót.

VW Cross Coupe GTE_01



A világszerte egyre népszerűbb szabadidő autók kategóriájába a Volkswagen egy megfizethető, de mégis bőséges helykínálatú terepjáró bevezetésével próbál teret nyerni az amerikai piacon. A német gyár ezen kritériumok szem előtt tartásával tervezte meg a Cross Coupé GTE-t, amely masszív, szögletes formájával elnyerheti a célközönsége tetszését.

VW Cross Coupe GTE_02 

A Volkswagen tanulmányautójában három motor felel a meghajtásért, egy 3,6 literes V6-os és két villanymotor. A teljes erőforrás csomag teljesítménye 355 lóerőre rúg és a 100 km/órára való gyorsuláshoz mindössze 6 másodpercre van szüksége a Cross Coupénak.

VW Cross Coupe GTE_04 

A gyár spekulációi szerint a GTE 100 kilométeren beéri mindössze 3,4 liter üzemanyaggal, tisztán elektromos üzemmódban pedig 32 kilométert tud megtenni. A gyártás várhatóan 2016 vége felé indulhat a VW Tennessee-i üzemében, ahol jelenleg az európaitól erősen eltérő amerikai Passatot gyártják. 

VW Cross Coupe GTE_03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: