DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

VSR: Honda Civic Challenge – Round 1 & 2

A bajnokság 9 fordulóból áll és minden fordulón 2 futam kerül megrendezésre. Olyan híres pályákkal, mint például Silverstone, Interlagos vagy Sebring. A mezőny nemzetiség szempontból elég széles lett, hiszen megtalálható angol, német, belga, francia, holland, ciprusi, indiai, görög és természetesen négy magyar legény is! A négy pilóta kettő csapatra oszlott fel.

Felállások:
VSR Team S&B: #70 Báldi Gergő és #99 Molnár Dániel
VSR Team RaceCenter: #24 Leitner Norbert és #95 Toldi Balázs 

Az első kettő forduló már lezajlott! Íme, a két futam összefoglalója magyar szemmel.

Molnár Dániel



Első forduló: A helyszín a Lime Rock Park volt. Még az időmérő előtt Molnár Dánielnek akadtak technikai problémái (később kiderült, hogy a szervezők oldaláról volt a gond) amit a versenyek előtt nem sikerült megoldani, ezért Dani nem is tudott elrajtolni a futamokon. VSR szempontból Leitner Norbertnek sikerült a legjobban kvalifikálnia magát a 6. helyre. Utána Báldi Gergő a 8. helyről kezdhette meg az első futamot, míg Toldi Balázs a 20. helyen végzett. Miután a szerver gondok megoldódtak, kezdődtek a versenyek.

Norbi a pálya poros ívén jól kapta el a rajtot, csak úgy, mint Gergő. Norbi előtt összezártak az előtte lévők, de a kör végére már a 4. helyen volt. Báldi sem unatkozott, ő is javított egy helyet. Toldi Balázs a 20 helyről a 11. helyig jött fel. A 9. körben Báldinak stop and go büntetése letöltése közben lefulladt az autója és nem tudta újraindítani, így kiesett. Ezt követően a 10. körben Balázs elé bepördült egy autó és nem tudta kikerülni, a mögötte jövők pedig belerohantak Balázsba. Ennek az eredményeként fel kellett adnia a versenyt. Norbi eközben az elsőket kezdte el üldözni, ám a verseny felénél az első kanyarba hibát követett el, ezért lemaradt a vezető duóról. 5. helyig esett vissza, de az első verseny végére a 2. helyig vissza tudott kapaszkodni.

A második versenyre az első verseny első 9 helyezettje fordult. Norbi a 7. helyről indult, Gergő a 14. Balázs a 23. helyről. Balázs sajnos belekerült egy rajtbalesetbe és kiállni kényszerült az autója sérülései miatt. Gergő nagyszerűen rajtolt és a 2. kör végére már a 7. helyen találta magát, Norbi az 5. helyig jött fel. Kemény csaták zajlottak a pályán, végül Norbinak sikerült a 2. helyet megszerezni, míg Gergő 10 helyet javítva 4. helyen ért célba.

Báldi Gergő

Második forduló: Ezúttal a helyszín az angliai Croft volt, ahol a két verseny 18 körös volt. Sajnos ezúttal is pechesek voltunk. Még mielőtt a versenyek elkezdődtek volna, Báldi Gergő és Molnár Dániel technikai gondokkal küszködtek és nem tudták megoldani a futamokra a problémáikat, ezért csak 2 pilótával állt rajthoz a VSR csapata, Toldi Balázzsal és Leitner Norbival.

Az időmérőn Leitner Norbi az 5. helyet szerezte meg, az itt még szereplő Molnár Dániel a 7. helyet, míg Toldi Balázs a 20. helyet.

Az első verseny elég eseménydús volt számunkra. Norbi már az első kanyarban balesetet szenvedett, miután az első kanyarban négyen
egymás mellett akartak befordulni. Így visszaesett a mezőny végére és onnan kellett felküzdenie magát. Végül a 15. helyig sikerült
feljönnie az eseménydús futamon. Balázs a 20. helyről egészen a 12. helyig jött fel, kihasználva a többi versenyző hibáját. Verseny végére azonban nagyon elhasználta a gumikat és visszaesett a 18. helyig.

A második versenyen 15. helyről és 18. helyről várta a rajtot Norbi és Balázs. Az első versenyből okulva próbáltuk óvni a gumikat a verseny végére. Norbi nem igazán került csatába a verseny elején, viszont Balázs sajnos balesetbe került és visszaesett a mezőny végére. A verseny utolsó 10 körében próbáltunk a többieken hozni, ami részben sikerült is. Norbi egészen a 7. helyig tudott feljönni
ám az utolsó körben kétszer is balesetbe került így csak a 11. helyen sikerült végeznie.  Balázs nagyszerűen jött fel a balesete után, egészen a 15. helyig.

Két forduló után az egyéni bajnokság állása

Két forduló után a csapatverseny 

Legközelebb Hollandiába az Északi-tenger mellett található zandvoorti versenypályára látogat el a Simracingpro.com bajnoksága.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: