DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Az i3-as BMW-ből készül a Budii

Jó szokásához hűen Frank Rinderknecht, a Rinspeed alapítója a 2015-ös Genfi Autószalonra is egy futurisztikus tanulmány autóval készül, ezúttal nem annyira a látvány, mint a praktikusság dominál a BMW i3-as alapjaira épülő csodajárgányban.

Egyelőre viszonylag kevés részletet hoztak nyilvánosságra, de ez nem is csoda: a Budii hivatalosan csak jövő tavasszal mutatkozik be – a kézzel fogható változaton valószínűleg még épp csak dolgoznak – de az egy szem vázlatról azért sok apróság kiderül. Ilyen például, hogy az i3 övvonalát szépen kiegyenesítették, és komoly sárcédő-szélesítéseket kapott a gép. A BMW jelvényt persze eltüntették róla, amit az átalakítások mélységét nézve nem is csoda.

Clip_4_1



A tanulmány legfontosabb attrakciója persze nem az átdolgozott külső, hanem az önvezetés képessége, illetve az új kezelőszervek: a kormánykerék és a pedálok csak elektronikusan csatlakoznak a kormányműhöz, a hajtáshoz és a fékekhez. E megoldás egyik legfontosabb előnye, hogy a sofőr bármelyik oldalon ülhet, de akár középen is.

Az autós hírek támogatója az Aquaprofit Zrt.

aqua-logo

Clip_5_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: