DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Egyéb

A BMW M3 és a BMW M4 az év sportautója az Auto Bild olvasói szerint

Mindössze néhány hónappal a piaci debütálása után a BMW M3 és a BMW M4 Coupé elnyerte az év sportautójának járó elismerést az Auto Bild Sportscars autós szakmagazin olvasói szavazásán: a BMW M3 limuzin elsöprő fölénnyel, a leadott szavazatok 30,21 százalékával uralta a „szériagyártású limuzinok“ kategória mezőnyét, miközben a BMW M4 Coupé a szavazatok 16,67 százalékával diadalmaskodott a „szériagyártású kupé modellek“ között.

A BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé (kombinált üzemanyag-fogyasztásuk: 8,8 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátásuk: 204 gramm / km)* átfogó járműkoncepciójával, precizitásával és agilitásával egyaránt mércét állít a nagyteljesítményű sportautók szegmensében. Mindkét modellt a BMW M GmbH új fejlesztésű, soros hathengeres erőforrása hajtja, M TwinPower Turbo technológiával szerelve, magas fordulatszám-karakterisztika szerint kalibrálva, 317 kW-os / 431 lóerős csúcsteljesítménnyel. Az előző BMW M3 modell maximális nyomatékát közel 40 százalékkal meghaladó 550 Nm csúcsnyomaték kiemelkedően széles fordulatszám-tartományban áll a sofőr rendelkezésére. A jármű önsúlya a könnyűszerkezetes járműépítés elveinek következetes alkalmazásával megközelítőleg 80 kilogrammal csökkent, biztosítva ezzel a legmagasabb szintű, elsöprő vezetési élményt és a kiemelkedő hatékonyságot. A BMW M4 Coupé így üresen csupán 1497 kilogrammot nyom a mérlegen. Az új modell üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékei 25 százalékkal csökkentek. Az opcionálisan elérhető hétsebességes duplakuplungos automataváltóval szerelt BMW M3 limuzin és BMW M4 Coupé modell egyaránt 4,1 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, miközben lenyűgöző teljesítményre képesek a zárt versenypályák aszfaltcsíkjain is.

P90149343_resize_cut



Az Auto Bild Sportscars magazin az Európa legnagyobb autóipari lapcsoportjának számító Auto Bild Group alá tartozik. Olvasói az „autobild.de“ internetes oldalon 17 kategóriában összesen 143 autóra adhatták le voksaikat. A magazin olvasói által megválasztott, év sportautóinak járó „Auto Bild Sports Cars of the Year“ díjakat idén tizenharmadik alkalommal adták át. Eme elismerés az egyik legfontosabb trófea a sportos autókat díjazó kitüntetések németországi mezőnyében.

A díjat a november 29. és december 7. között megrendezett idei Essen Motor Show nagyszabású „Race Night“ rendezvényén adták át.

* Az üzemanyag-fogyasztási adatokat az ECE tesztkör mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: