DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

Legördült a szalagról az első európai gyártású hibrid Mondeo

A Ford megkezdte a vadonatúj Ford Mondeo Hybrid gyártását; ez az első hibrid hajtású autó, amit a vállalat Európában gyárt és forgalmaz.

A Mondeo Hybrid hajtásába a különleges fejlesztésű 2,0 literes benzinmotor mellett egy elektromotor és egy 1,4 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátor is becsatlakozik, így az autó üzemanyag-fogyasztása mindössze 4,2 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig csupán 99 g/km.*

Ford_Mondeo_Hybrid_5



“A Mondeo Hybrid minden szempontból a legjobbat kínálja, hiszen a takarékos és környezetkímélő elektromos hajtás mellett a hagyományos hajtáslánc nagy hatótávolsága és teljesítménye is rendelkezésre áll.” – mutat rá Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „A Ford környezettudatos járműveinek kínálata egyre bővül, hiszen a palettán már megtalálható a Focus Electric, a C-MAX Energi plug-in hibrid, valamint az üzemanyag-takarékos ECOnetic dízelek és az EcoBoost modellek is, így vásárlóink egyre több lehetőség közül választhatnak.”

Ford_Mondeo_Hybrid_2

A Mondeo 1993-ban jelent meg először a piacokon, s azóta több mint 4,8 millió vásárló választotta ezt a típust. A vadonatúj modell a Ford legmodernebb üzemében, a spanyolországi Valenciában készül, és még idén feltűnik az európai márkakereskedésekben. A benzinmotoros, négyajtós változat gyártása a Ford Sollers szentpétervári összeszerelő üzemében is megkezdődik majd, s a Mondeo 2015-ben már Oroszországban is kapható lesz. A Mondeo eddigi legszélesebb motorpalettáján a Ford új 1,5 literes EcoBoost benzinese és a továbbfejlesztett 2,0 literes TDCi dízelmotor is szerepel. A Mondeo Hybrid ára versenyképes lesz a Mondeo dízelmotoros változataival, így a Ford ígéretéhez híven a hajtásmódok sokfélesége reális választási lehetőséget jelent az üzemanyag-fogyasztást szem előtt tartó autósok számára. Az USA-ban a Ford a második legnagyobb hibridautó-gyártó; a benzin-elektromos hajtásláncok bevezetése óta a vállalat eddig összesen 400.000 ilyen járművet készített.

Ford_Mondeo_Hybrid_1

* Az üzemanyag-fogyasztási és CO₂-kibocsátási adatokat az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve az EC/692/2008 rendelet alapján regisztrálták. Az üzemanyag-fogyasztási és CO₂-kibocsátási adatok egy járműtípusra, nem pedig egy adott járműre vonatkoznak. Az alkalmazott tesztelési eljárás lehetővé teszi a különféle járműtípusok és különféle gyártmányok összehasonlítását. A közúti üzemanyag-fogyasztás eltérhet az itt közölt adatoktól, mivel egy autó üzemanyag-fogyasztását befolyásolhatja a vezetési stílus, vagy egyéb, nem műszaki jellegű tényezők is. A CO₂ az az üvegházhatású gáz, ami a legnagyobb mértékben felelős a globális felmelegedésért. Az MPG mértékegységben megadott fogyasztási adatok birodalmi (angol) gallonban értendők, és megfelelnek az európai vezetési ciklus mérési előírásainak. A világ más pontjain alkalmazott, eltérő vezetési ciklusokon és előírásokon alapuló mérései eredmények ezektől eltérhetnek.

A Ford Motor Company központja a Michigan állambeli Dearborn; a vállalat a globális autóipar egyik vezető vállalkozása, amely hat kontinensen gyárt és értékesít autókat. Az összesen mintegy 189.000 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 65 gyártóüzemet működtető vállalat autóipari márkái a Ford és a Lincoln. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben több információra van szüksége a Ford termékeiről, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 50.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 69.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége kiterjed a Ford Vevőszolgálati Osztály munkájára, a gyártás pedig 24 létesítményben (13 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalatban, illetve 11, nem összevont közös vállalkozásban) folyik. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: