DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Egyéb

A divat hullámain - Volkswagen Amarok

Egész pályás letámadást indított az Amarokkal a Volkswagen, a kisteherautó Canyon változatának teljesen más a célközönsége, mint az erdészeknek vagy a mezőgazdaságban dolgozóknak készült munkaautóknak.

A Volkswagen kihasználja a vevők fejében lévő kuszaságot, ami a szabadidőautók, terepjárók és kisteherautók témájában kavarog. Ennek eredménye, hogy manapság egyre többen vásárolnak luxusfelszereltségű, összkerékhajtású kisteherautót, amit a mindennapokban használnak, főleg városban. Ezek a vásárlók a látványos külső miatt cipelik autójukban az alvázat és a merev hátsótengelyt, teljesen feleslegesen. A VW-nél úgy gondolkodtak, hogyha ekkora az igény, azt feltétlenül meg kell lovagolni. Ez az Amarok Canyon születésének a háttere.

IMG_1672



 

A gyakorlatban az autó úgy valósult meg, hogy a külsőt ellátták egyedi elemekkel, pl. Canyon feliratú díszcsíkkal az oldalán, látványos, a tetőn lévő lámpa sorral, bukócső került a raktérbe és szélesítések a sárvédőkre, ezt tetézik a 245/70R17-es gumik, az ízléses könnyűfém keréktárcsákon. Mindez a ma divatos fehér színben tálalva. Ezek a külsőségek rendkívül látványossá teszik a modellt, főleg a tetőn lévő lámpasorral fűszerezve.

IMG_1713



 

Szerencsére nem csak a külsőre fókuszáltak, az utastérben is észlelhető az elkülönültség a „mezei” kisteherautóktól: két színben pompázó, kétféle bőrrel burkolt ülések, piros karikák a légbeömlők körül és a jó anyagok, kellemes tapintású anyaggal bélelt tárolók, mintha egy kényelmes személyautóban ülnénk. Megmaradtak olyan praktikumok, mint a felhajtható hátsó üléspad és más megszokott dolgok. Ha a kisteherautó ennyiből állna, ez is simán eladná, de a VW hozzá tette a jó technikát. Ami dupla turbóval szerelt, 400 Nm-t teljesítő dízel motort és automataváltót jelent, ez a páros 10,9 másodperc alatt repíti a látványos kisteherautót százra. A jó motorral, látványos külsővel szerelt autó teljesíti a küldetését: jól eladja magát.                

IMG_1686 

Hossz/szél./mag.: 5254/1954/1834 mm

Motor: 1968 cm3, 180 LE/ 4000, 400 Nm/1500-2250

Gyorsulás (0-100 km/h): 10,9 mp

Ár: 10 158 730 Ft (Alapár: 8 389 620 000 Ft)



 

Tesztautó: Miskolc Autóház Kft.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: