DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

TOP50: Kiss Norbert az Év Versenyzője

Az Autósport és Formula Magazin szerkesztősége 2022-ben is összeállította a legjobb hazai és nemzetközi versenyzők listáját, valamint számos további kategóriában is díjakat osztott ki.

Már kapható a könyvesboltokban és a Formula.hu webshopjában az Autósport évkönyv 2022-es kiadása, melynek legfontosabb eleme idén is az 50 legjobb magyar versenyző listája, ahol egy korábbi győztes végzett az élen a kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert személyében. A szombathelyi versenyző második listaelsőségét gyűjtötte be az eddigi legjobb toplistahelyezését elérő Csomós Miklós és a dobogó visszatérő vendége, Michelisz Norbert előtt.

A listán azok a versenyzők szerepelnek, akik nemzetközi színtéren öregbítették a magyar autósport hírnevét, illetve a legszebb eredményeket érték el a hazai bajnokságokban. A szavazásnál a számszerűsített eredmények és helyezések mellett az adott széria és az ellenfelek erősségét, nemzetközi presztízsét, a versenyző rendelkezésére álló technikai lehetőségeket és az egyéb körülményeket is figyelembe vettük. Fontos kiemelni továbbá, hogy a szavazásnál kizárólag a 2022-es szezonban nyújtott teljesítményt értékeltük.

317509493_529009262439342_5728950949115854798_n



Több új név is feltűnik az első 10 között hazánk büszkeségeinek sorában: a sorozatban negyedik Lotus Cup Europe-szezonját nyerő Balogh Bence a negyedik, az év juniorjának megválasztott gokart-világbajnoki ezüstérmes Hideg Ádám a hetedik, míg a fiatal kora ellenére a Swift Cupot évek óta uraló Bucsi Attila a nyolcadik helyen zárt. A hölgyversenyzők között Vogel Adrienn címet védett, az év csapata a Zengő lett, míg az elmúlt öt év legmeghatározóbb magyar versenyzőinek listáját talán nem meglepő módon Michelisz Norbert vezeti.

A nemzetközi versenyzők rangsorában szintén egy ralis ászt fog közre két pályaversenyző, hiszen Kalle Rovanperánál csak a zsinórban harmadszor a lista élén záró Max Verstappent látták jobbnak a szavazók, míg a pocsék szezonkezdés után embertelen küzdelmet bemutató Lewis Hamilton a dobogó alsó fokára ért oda. A mezőnyt itt is több kategóriában értékelték a szavazók: a hölgyversenyzők toplistájának első helye a több mérföldkövet is elérő Cristina Gutiérrezhez került, az év fiatal pilótája az F4-es színteret letaroló Mercedes-junior, Andrea Kimi Antonelli lett, míg a csapatok rangsorában a történelmi duplát végrehajtó Penske zárt az élen.

Számos más statisztikai érdekesség és a részletes sorrendek mellett az Autósport évkönyvben megtalálható a 10 legnépszerűbb magyar versenyző listája a Formula.hu olvasói által leadott szavazatok alapján: itt szintén címvédés történt, hiszen 2021 után ismét Csomós Miklós végzett az első helyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: