DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A Mercarius támogatja a hazai autósportot

Hosszú távú együttműködést kötött a Mercarius Flottakezelő és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ). A kooperáció keretében a flottakezelő elsősorban a mobilitás biztosításával járul hozzá a szervezet munkájához, emellett az április 17-én startolt Magyar Rally Országos Bajnokság névadó támogatója lett.

Az MNASZ-szal kötött együttműködéssel a Mercarius Flottakezelő célja, hogy az egyéni támogatásokon túl átfogóan segítse a hazai autósportot és az ágazatban tevékenykedő szereplők munkáját. Az összefogás keretében a Mercarius gépjárművek biztosításával és pénzügyi támogatással járul hozzá a szervezet munkájához és részt vesz a szövetség eseményein. Emellett az áprilisban rajtoló Magyar Rally Országos Bajnokság névadó szponzora lett.

Mercarius_MNASZ_2_resize



A Mercarius Flottakezelő számára a magyar sportélet, többek között a magyar motorsport támogatása is szívügy, hiszen az idén 25 éves flottakezelő alapítója is a sportágban tevékenykedett.  „A hazai autósport azóta közel áll a szívünkhöz, mióta Hényel Gyula, raliversenyző, a sportág kiemelkedő alakja megalapította a Mercariust. Az MNASZ-szal kötött együttműködéssel előtte is tisztelgünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a kooperáció által támogathatjuk a szervezet kimagasló szakmai munkáját és hozzájárulhatunk a magyar autósport színvonalának megőrzéséhez és az ágazat növekedéséhez” – mondta Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő ügyvezető igazgatója.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség az autó és gokart sportágak sportszövetségeként a hazai és nemzetközi sportfeladatok ellátására létrehozott, a sportágakban működő szereplők tevékenységét összehangoló, irányító, munkájukat segítő és támogató szervezet. A szövetség idei feladatai között szerepel többek között a hazai Formula-1-es futam, a Túraautó Világkupa, a Kamion Európa-bajnokság, a Tereprally Világkupa és a Historic Rally Európa-bajnokság magyarországi futamainak megrendezése.

Mercarius_MNASZ_1_resize

„Örömömre szolgál, hogy bejelenthetjük a Mercarius és az MNASZ között létrejött együttműködést. Nagyon megtisztelő a számunkra, hogy a jelenlegi nehéz körülmények között is a hazai ralisport és autósport mellé állt egy olyan magyar vállalat, amely több évtizede van a piacon” – mondta Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke, hozzátéve, hogy az együttműködés keretein belül nemcsak anyagi támogatásról van szó, hanem a Mercarius az MNASZ tisztségviselőinek szállításában, közlekedésében is segédkezik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: