DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Hatvan polgármesterével versenyez Kiss Norbert

A kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok autó- és kamionversenyző, Kiss Norbert az AMG magyarországi márkanagykövete egy különleges járművel, meglepő kategóriában és navigátorral vág neki egy autóversenynek.

A 400 kilométeres össztávú, „Első Zemplén Rally Historic Regularity” verseny október utolsó hétvégéjén Sárospatakról rajtol, a Gulf Motorolajok és a Fülöp Constructions támogatásával. Kiss versenyautója egy 220 lóerős, 1973-as AMG Mercedes 280 CE homológ versenyautó, ahogy illik, „SP” rendszámmal.

 AMG



Kiss navigátora pedig nem más lesz, mint barátja, a veterán autók ismert szakértője, Hatvan város rendkívül népszerű, nemrégiben újraválasztott polgármestere, Horváth Richárd. Ellenfeleik pedig olyan legendás autók lesznek, mint egy Opel Record Niki Lauda Replica, egy Skoda 130 RS és egy klasszikus Fiat Panda Abarth.

„Nagyon örülünk Kiss Norbi és polgármester úr párosa részvételének, hiszen térségünk egyik népszerű helyi politikusa és a világ egyik legjobb autóversenyzője óriási reklám a minőségi veterán túraversenyzésnek” - mondta Györe Tamás főszervező, a Régi Járművek Egri Egyesületének elnöke, aki minden érdeklődőt arra biztat, hogy nézze meg szombat reggel a sárospataki Hotel Bodrog elöl induló látványos rajtceremóniát.

„Nagyszerű verseny, fantasztikus versenyautó, navigátorként pedig egy jó barát, ez kitűnő előjel a sikerre” - mondta mosolyogva Kiss Norbi, aki feladatát komolyan véve, Richárddal közösen stratégiát alkotva készül a megmérettetésre, viszont arra nagyon figyelni akarnak mindketten, hogy kikapcsolódásnak is nagyszerű versenyhétvégét töltsenek el együtt, családjaik társaságában.

„Én egy nehéz versenyszezonon, Ricsi pedig egy kőkemény választási kampányon van túl, szóval mindketten megérdemlünk egy veterán Mercedes AMG-s aktív pihenéssel összekapcsolt nagyszerű versenyhétvégét.”

ricsi-norbi

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: