DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Sakuraültetéssel ünnepeltek Kiss Norbi Macskaárvaházában

Az ősi japán kultúra egyik jelképét, sakurát ültetett Fehérvári Csaba raliversenyző és Herceg Lilla többszörös Európa-bajnok karateversenyző Kápolnán, a Macskaárvaház Alapítvány kertjében.

Mint ismeretes, az állat és természetvédő civil szervezet egyik kuratóriumi tagja, Kiss Norbert kétszeres Európabajnok és hatszoros magyar bajnok autóversenyző indított mozgalmat, amelynek lényege, hogy minden győzelme és dobogós helyezése után fát ültet a természet és az állatok védelmében.

 Sakura 1



"Szimbolikus véletlen, hogy szinte percre egy időben Kiss Norbi idei utolsó EB-forduloján szerzett győzelmével ültettük el az első Sakurát Farkas Pál agrármérnök szakmai útmutatásai alapján, hiszen célunk, hogy ezek a kis fák meg is maradjanak" - mondta mosolyogva Fehérvári Csaba autóversenyző, aki a kis sakuracsemeték elültetésére elhozta Historic Rally bajnoki edzőautóját, amelyen partnere, a Toyota Sakura és Kiss Norbi alapítványának logója díszít.

A sakurák és a Toyota Sakura színeiben induló Toyota Corolla versenyautó mellett igazán japános hangulatot az Egerből érkezett Herceg Lilla, többszörös kyokushin karate Európabajnok sportolónő adta, aki szintén komolyan vette Kiss Norbi felhívását, és csatlakozott a faültetéshez.

"A sakurák elültetésével kicsit az én Európa-bajnoki győzelmeimnek is emléket állítok, és persze jó példát is szeretnék mutatni, hiszen ma már mindenki tudja: fák nélkül nincsen földi élet" - mondta a csinos és állatbarát sportolónő, akinek döntésében az is szerepet játszott, hogy a Macskaárvaház számos sérült, kóbor egri macska mentésében és gyógykezelésében is részt vett.

 Sakura 7

A gyönyörű kápolnai sakura fasor telepítéséhez a Toyota magyarországi importőrcége is hozzájárult. A Toyota Central Europe Kft. PR-menedzsere, Varga Zsombor korábban már saját kezűleg is ültetett fát a Toyota támogatásával a Macskaárvaházban, és most is azt hangsúlyozta: a fák ültetése mára szinte szimbólumává vált annak a fenntartható, környezettudatos világképnek, amelyben a Toyota hisz, és amiért a cég mérnökei világszerte dolgoznak. Majd hozzátette: bízik abban, hogy a Toyota támogatásával most elültetett Sakura fasor tavaszi virágzása ugyanolyan különleges közösségi élményt jelent majd, mint amilyet ma már nemcsak Japánban, hanem világszerte teremt a tavaszi cseresznye virágzás megcsodálása, a Sakura Ünnep.

"Nagyon hálásak vagyunk vendégeinknek, és a Toyotának is a segítségért, hiszen a Macskaárvaház nem csak mentett állatainak, de a hozzánk érkező látogatóknak is szép természeti környezetet szeretne biztosítani" - mondta az alapítvány titkára, Bóday Csilla, aki hozzátette: a sakuracsemetéket azért is tartja nagyszerű választásnak, mert ő maga is a Toyota márka, és az óbudai Toyota Sakura elégedett ügyfele.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: