DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

DRAG, DRIFT és TUNING majális a ringen!

Már lassan megszokottá válik, hogy a május eljöttével megrendezik a szezon első nagyszabású rendezvényét a dióspatonyi Slovakia Ringen, ahol idén a munka ünnepén ismét összegyűlik a benzingőzt imádó nagyközönség.

Május első napja ismét az extrém lóerőkoncentráció jegyében fog zajlani, hiszen a Szlovák Gyorsulási Szövetség megrendezi az idei bajnokság második fordulóját, és egyúttal az év második összecsapásra készülnek a magyar drifting.hu sorozat gumigyilkos résztvevői is. Mindemellett a ring depója is megtelik rengeteg értékes régi és új autócsodával, emellett pedig a megszokott Subaru-találkozóra is sor kerül majd.

IMG_2654



A páros küzdelmek a pálya célegyenesében zajlanak majd, és a sorozat promótere idén is három főkategóriában írta ki a bajnokságot - Autó STREET, Autó PROFI és Motor -, melyek természetesen hajtás és hengerűrtartalom szerint további alkategóriákra osztódnak. A május 1-i drag-, drift- és tuningőrület ismét komoly autós és motoros felhozatalt és rengeteg betétprogramot ígér. Erejüket összemérik az egyenes futásra épített dragszörnyetegek, erre kihegyezett utcai autók és tuningolt kétkerekű gépek is. Tavaly a Power festre öt országból érkeztek a gyorsulás szerelmesei és páratlan vizuális és akusztikai élményt nyújtottak a lelátókról szemlélődő nagyérdemű közönségnek.

DSC_0135

Az egyenesen száguldó gépek mellett a „kilinccsel előre” autózás szerelmesei is egész napon át élvezhetik a gumifüstöt és az izgalmas drift futamokat. A nemzetközi bajnokság futamán a profi versenyzők harcolnak majd a páros döntőkbe jutásért, hogy a nap végén kiderüljön, ki Kelet-Közép-Európa legügyesebb driftere. A Power festekre évek óta jellemző extrém jármű koncentrációt hatványozni fogja a pálya depójában megrendezendő "show&shine" program is. A téli szünet során átépített hazai és külföldi autócsodák több kategóriában kiosztott serlegekért fognak megküzdeni, illetve hölgyek társaságában tündökölni a tüzetes bemutatók során és nem marad el a hifi rendszerek decibel mérése sem. Persze a Car Fans Cup sorozat már messze nem csak az utólagosan kicsinosított verdákról szól, rengeteg értékes és ritka gyári autóra is lehet számítani, köztük újabb és régebbi modellekre.

DSC_0283

Aki tehát imádja a benzingőzt, illetve a fekete, dízel erőgépekből gomolygó füstöt, a tipikus "Subaru-boxerkoncertet", vagy aki élőben szeretné látni a nagy sebességgel, koordinált csúszásban zajló driftfutamokat, esetleg szemügyre venni több száz egyedi négykerekű csodát, az látogasson ki május 1-jén a Slovakia Ringre.

További infó: www.zrychlenie.sk

Power fest_Slovakiaring

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: