DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Swiftek és Sparkok, apák és fiúk

Rendhagyó csapatépítő programmal kedveskedett Burkus Egon autóversenyző, a Swift Cup Europe promótere a sorozatban szereplő fiatal tehetségeknek.

Rendhagyó csapatépítő programmal kedveskedett Burkus Egon autóversenyző, a Swift Cup Europe promótere a sorozatban szereplő fiatal tehetségeknek: a jet ski sport Hungaroringjén, a Dunaharaszti Jet Ski Tavon próbálhatták ki tudásukat a vízen, ráadásul  egy Sea Doo Spark típusú jettel, ebben a vízisportban pont ugyanúgy szerepet tölt be , mint a Suzuki Swift a motorsportban. 

jet1



Ráadásul az is kiderült: generációkon átívelő hagyomány az autósport és a jet ski versenyzés közös művelése.

Benyó Mátét, a Swift Cup Europe egyik kiválóságát, elkísérte jet skizni édesapja, Benyó Miklós is, akiről köztudott, hogy legendás autóversenyző. Azt azonban sokkal kevesebben tudják róla, hogy egykor jet ski magyar bajnok is volt. 

jet 2

A fiatal autóversenyzők jet ski oktatását Gerencsér Olivér, Magyarország legfiatalabb jet ski Európa bajnoka vállalta. De jelen volt a tavon édesapja, Gerencsér Csaba is, - akiről sportrajongók körében köztudott - Magyarország első jet ski Európa bajnoka, világkupa győztese. Azt viszonyt kevesen tudják, hogy fiatalon autóversenyzőként  is bemutatkozott.

jet3

- A Sea Doo magyarországi importőrcége, a Jet Power Hungary Kft, amelynek egyénkén Kiss Norbi a hazai, Lewis Hamilton a nemzetközi nagykövete, a Swift Cup Europe stratégiai partnere, és ezen a kis jet-es háziversenyen bebizonyosodott, milyen nagyszerű kiegészítője a jet skizés az autósportnak - meséli Burkus Egon, aki maga is részt vett - és tisztesen helyt állt - a vizes versenyen.

jet4

Egon hozzátette: nagyszerű és nagyon fontos dolog szimulátorozni, telemetriákat elemezni, de a rekkenő hőségben mindenképpen hasznosabb, ha a fiatal autóversenyzők, egy az autósporttal rokon  vízi sporttal fejlesztik képességeiket.

jet 5

A jet ski háziversenyen Körmöczi Balázs, Körmöczi Gergő, Lengyel Ádám, Benyó Máté, Molnár Bendegúz, Ács László, és a Swift Cup Europe mezőny legfiatalabb tagja, a 12 és fél éves Szomszéd Lali vett részt. Ő egyébként bebizonyította, hogy tényleg nem a kor számít, hiszen a mezőny legjobb köridejeivel, és meghökkentő jet ski versenyrutinjával kápráztatta el versenyzőtársait.

- Tehetséggondozás, egyenlő esélyek, elérhető vételár, alacsony versenyköltségek, de profi feltételek és komoly előrelépési lehetőség. Vízen a Sea Doo Spark Kupa, versenypályán a Swift Cup Europe biztosítja mindezt egyszerre.

jet 6

Burkus Egon a jet skizés végén bejelentette: feltétlenül viszonozni szeretnék a meghívást, és még idén, egy teszttel egybekötött pályaautózásra hívja a jet ski sport fiatal tehetségeit, köztük természetesen Gerencsér Olivér Európa bajnokot.  És természetesen édesapját, Gerencsér Csabát is, aki bebizonyíthatja: ha Benyó Miklós 20 év után nem felejtett el jet skizni, ő is emlékszik még az autóversenyzés mesterfogásaira.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: