DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Száz forintos licensz a magyar fiataloknak

Amint az az MNASZ legfrissebb elnökségi közleményéből kiderül, a szövetség újabb konkrét lépést tett annak érdekében, hogy támogassa és segítse a honi autósport utánpótlását.

„Az MNASZ Elnöksége a 2015. évben az utánpótlás versenyzők támogatásának céljából az utánpótlás korú versenyzők licenszdíját, minden szakágban, egységesen 100 forintra csökkenti le. Utánpótlás korú versenyzőnek minősül minden olyan licenszigénylő, aki 2015. december 31-ig, a rali és tereprali szakágban nem tölti be a 20. életévét, gokart szakágban nem tölti be a 16. életévét és minden egyéb szakágban nem tölti be a 18. életévét. A határozatot az Elnökség ellenszavazat nélkül, 6 igen szavazattal fogadta el” – olvasható a közleményben, amely személyi változásokról is beszámol:

„Az MNASZ Elnöksége megerősíti az Utánpótlás Munkabizottságot. Korábbi vezetőjét és tagjait munkájuk megköszönésével felmenti tisztségükből és Benyó Miklóst kinevezi a munkabizottság vezetőjének, egyben kéri, hogy tegyen javaslatot a munkabizottság tagjaira. A határozatot az Elnökség ellenszavazat nélkül, 6 igen szavazattal fogadta el.”

 



Ezzel lényegében „helycserés támadás” történt, hiszen míg tavaly Benyó Miklós az MNASZ elnöki, míg Oláh Gyárfás az Utánpótlás Munkabizottság vezetői tisztségét töltötte be, addig idén immár Oláh Gyárfást köszönthetjük az MNASZ elnöki székében, míg helyét az Utánpótlás Munkabizottság élén éppen Benyó Miklós veszi át. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: