DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

MNASZ: Michelisz az Év Autóversenyzője

Az MNASZ Sporttanácsa három fontos díjról döntött az idei szezon végén. Megválasztották az év autóversenyzőjét, az év női autóversenyzőjét és az év csapatát is.

A Sporttanács a december 2-án, múlt kedden tartott ülésén szavazott az alábbi elismerések kiosztásáról, amit mai közleményükben ismertettek.

Az Év Autóversenyzőjének Michelisz Norbertet választották. A 30. életévét idén betöltő pilóta már ötödik teljes szezonját fejezte be a WTCC-ben a Zengő Motorsport csapattal, és bár korábbi három győzelmét nem tudta gyarapítani, mégis magasan a legkiegyensúlyozottabb évét teljesítette a bajnokságban, minden futamán pontot szerzett és négyszer felállhatott a dobogóra is, amelynek eredményeképp a negyedik helyen végzett a bajnokságban a domináns Citroen három autója mögött.

bessenyeiek



Az Év Női Autóversenyzőjét is kitüntették, ez a díj Nyírfás Juliannához került. Ő az egész év során Bessenyey Zoltán navigátora volt az ERC-ben, ahol Hondájukkal megszerezték a bajnoki címet a kétkerék-meghajtású autók kategóriájában.

A Sporttanács az Év Csapatát is kihirdette, ez az elismerés pedig az Oxxo Racing Teamet illette meg, amelynek pilótájaként Kiss Norbert nagyszerű sikert elérve idén megnyerte a Kamion-Eb bajnoki címét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: