DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Egyedülálló videós kampány a YouTube-on

Hétfőtől látható a YouTube-on az a videós kampány, amelyben ismert YouTuberek népszerűsítik a Microsoft Xbox One játékonzolját. Az 576 Kbyte és a Microsoft Magyarország által közösen futtatott kampány egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, hiszen elsőként ismerték fel és használják ki a YouTube-os népszerűségét olyan tartalomgyártóknak, akik a videójátékok témakörében több százezres követőbázissal rendelkeznek és "hitelesek" a követőik szemében, így nagyobb ráhatással bírnak döntéseikre.

Clip



A főszereplők nem mások, mint a kezdetben filmkritikáival ismertté vált és azóta gaming csatornát is indító Szirmai Gergely (Hollywood News Agency) és Kiss Imre a GameDay Irodától, illetve a hazai Minecraft társadalom legfőbb egyénisége, Gergely Viktor a Pingvinharcos csatornától.

A kampány érdekessége továbbá, hogy az elkészült videókban nem csak szereplőként jelennek meg a YouTuberek, hanem az egész reklám az ő munkájuk a kreatív ötlettől egészen a megvalósításig. A stáb 5 különböző tematikájú videót készített el, amelyek hetente jelennek majd meg Pre-Roll hirdetések formájában a YouTube-on.

„A célközönségünk, a videójátékosok, erősen felülreprezentáltak az online térben, és ez hatványozottan igaz a YouTube-ra is. Már jó ideje megfogalmazódott bennünk a mostani kampány alapgondolata, és örülünk, hogy a Microsoft személyében olyan innovatív partnerre találtunk, aki szintén hisz a projekt hatékonyságában.” – mondta Vigh Attila, az 576 Kbyte kereskedelmi és marketing igazgatója.

„Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a leginnovatívabb módon szólíthatjuk meg a felhasználóinkat és tehetjük az eszközeinket és szolgáltatásainkat még szerethetőbbé. Ezzel a kampánnyal szeretnénk a YouTube-on aktív fiatalokhoz a saját nyelvükön és a közösség által kiválasztott online sztárokon keresztül eljuttatni a termékeink által nyújtott élményt.”- kommentálta a kampányt Bábel Gabriella, a Microsoft Lakossági Üzletág igazgatója.

A kampányok kezeléséért a HD marketing felel, aki egyike Magyarország legnagyobb PPC ügynökségeinek és szakmai segítséget nyújt továbbá a Star Network YouTube ügynökség, aki a résztvevő felek YouTube csatornáinak menedzselését végzi.

„Az első napok eredményei alapján rendkívül jól fogadta a célközönség a kampányt, hiszen a Pre-Roll videót a felhasználók 37%-a nézte eddig végig, a magyarországi átlagosnak számító 12-14% helyett.  4,1%-uk rá is kattint a hirdetésre, ami szintén jóval magasabb az 1% alatti átlagnál. A videóról alkotott személyes kommentek pozitívak, amely ugyancsak jelentős eredmény." – számolt be az első sikerekről Hernádi Gábor, a HD Group ügyvezető igazgatója.

A rendezésért Koblicska Örs, az operatőri munkáért Sepsi Gergő, a hangmérnökségért Érsek Lajos és a gyártásvezetésért Vogel Eszter felelt.

A megvalósuló videós kampány sikere nagy jelentőségű lehet abban a tekintetben is, hogy a jövőben egyre több márka, cég kezdjen el hirdetni dedikáltan a YouTube felületén akár népszerű YouTuberek bevonásával. A kampányban elért eredményekről részletes esettanulmány készül a Star Network jóvoltából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: