DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

A jövő reménységeit segíti Kovács Zsombor

Tizenhárom évnyi gokartozást követően 2023-ban szögre akasztotta a bukósisakot Kovács Zsombor. Illusztris karriert tudhat maga mögött, s a jövőben a fiatalok segítőjeként vállal szerepet.

A KMS Europe-nál eltöltött hosszú és sikerekkel teli időszakot követően a télen egy német székhelyű csapathoz, a Kraft Motorsporthoz igazolt Kovács Zsombor. A Senior kategóriában versenyző gokartos izgatottan várta a közös munkát új csapatával. A campillosi Winter Cupon debütált új csapatával Zsombor, akit nem hagyott magára a balszerencse a Kraft Motorsportnál sem, rögtön egy technikai probléma hátráltatta őt, már az első versenyén.

Ezt követően Angliában, a Whilton Millen álltak rajthoz, amiről így nyilatkozott Zsombor: „Ez volt a legnehezebb pálya, amin valaha versenyeztem. Az egész hétvége egy igazi hullámvasút volt, de végül sikerült a hatodik helyen zárnom, így elégedetten utaztunk haza.”

kovacs-zs



A szezon későbbi részében azonban technikailag lemaradtak az ellenfelektől, emellett pedig a műszaki hibák és a balszerencse áradása együttesen szépen elkezdték elvenni a kedvét Zsombornak: „A szezon felénél azt éreztem, hogy nem motiválnak a körülmények, nem vagyunk versenyképesek, ezért közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésünket, így a nyár óta már nem is versenyzem.”

Arra a kérdésre, hogy ezzel végleg szögre akasztja-e a bukósisakot, maga sem tudott pontos választ adni: „Természetesen szeretnék még valamilyen formában versenyezni a későbbiekben is, de azt gondolom, hogy a gokartos időknek ezzel vége. Ismerem a mondást, »Soha ne mondd, hogy soha!«, biztos is vagyok benne, hogy hiányozni fog a gokart, hiszen nyolcéves korom óta ez tette ki az életem, de inkább szeretném még most abbahagyni, amikor még frissek a szép emlékek, minthogy húzzam még pár évig, aztán magam is úgy érezzem, hogy már rég abba kellett volna hagynom. Mostantól inkább a fiatalok segítésével leszek elfoglalva.”

Illusztris eredményekkel int tehát búcsút a gokartversenyzésnek Kovács Zsombor, akinek legfőbb sikereit – a teljesség igénye nélkül – alább foglaljuk össze:

MNASZ Év Felfedezettje (2015)
MNASZ Év Gokartosa több alkalommal
Négyszeres magyar bajnok (2012–2015)
RMC Grand Finals Junior 2. hely (2016)
Háromszoros CEE Senior bajnok (2017, 2021, 2022)
RMC Golden Trophy Senior 3. hely (2021)
RMC Winter Cup Senior 3. hely (2017)
FIA-CIK OK világbajnoki 20. hely (2018)

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: