DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Jean Todt egy magyar miniszterrel jótékonykodott Afrikában

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke fáradhatatlanul dolgozik a közúti közlekedés biztonságának javítása érdekében – ezúttal Afrikában, mégpedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel.

todt-palkovics-3



Az FIA 2020-ban hívta életre azt a programot, amelynek keretein belül az ENSZ szabványainak megfelelő, 20 dollár körüli áron forgalomba hozható, a forró és páradús éghajlati viszonyok mellett is kényelmesen viselhető motorkerékpáros bukósisakot fejlesztettek ki. Ebben szerepet vállalt a világszervezet biztonsági részlege is, amely normál esetben a versenysportok biztonsági felszereléseinek fejlesztésével foglalkozik.

KENYA HELMET 240621 A

Mivel a világon Afrikában a legmagasabb a tragikus kimenetelű közúti balesetek aránya, Todt a Szafari-rali, az idei rali-vb Kenyában rendezett hatodik futama kapcsán Nairobiba látogatott, ahová vendégeket, valamint a program keretein belül készült sisakokból egy jelentősebb tételt is vitt magával. Az FIA közleménye szerint a kifejlesztett fejfedőből 5000 darabot a program első partnere, a Michael Schumacher családja által működtetett Keep Fighting alapítvány, míg további 6300 darabot a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.-n keresztül a magyar állam ajánlott fel.

KENYA HELMET 240621 B

Palkovics László az FIA beszámolója szerint Jean Todt társaságában jelen is volt a csütörtökön tartott eseményen, Kenyában: „Büszkén támogatjuk ezt az egyedi kezdeményezést, meggyőződésem szerint gyümölcsöző az együttműködésünk a közúti biztonság területén. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. támogatja nem határokon, hanem kontinenseken átívelve támogatja a kenyai motorosokat. Közös célunk, hogy csökkentsük a közúti halálesetek számát és ehhez a területhez kisebb léptékkel mindannyian hozzájárulhatunk” – mondta a miniszter, aki fotók alapján fel is próbálta az FIA által fejlesztett sisakot.

todt-palkovics-4

Jean Todt az eseményen méltatta a Keep Fighting alapítványt és a magyar állam szerepvállalását, ugyanakkor az év végén leköszönő FIA-elnök hozzátette: „Más államokat és a privát szektor egyéb szereplőit is arra bátorítom, hogy csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez!”

Kenyai részről Dr. Amina Mohamed sportért és kultúráért felelős miniszter méltatta az FIA-t, valamint a további partnereket, köztük a magyar államot is, mondván, „a támogatásuk komoly hatást gyakorol a közútjainkra és a gazdaságunkra is.”

todt-palkovics-5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: