DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A szerelmesek napja

Elpirult hölgy odaszól a párjához: - Kicsim, én már megvettem a Valentin-napi ajándékodat, annyira fogsz neki örülni. Biztosan te is valami széppel készültél! A férfi arca ledermedt, elsötétül a világ, alig kap levegőt, pulzusa az egekben, majd megjelenik 1-2 izzadtságcsepp az arcán és remegő hangon válaszol: - Ööö… hát.. Igen, igen.. Készültem… valami különlegessel!

Kedves Uram, nem kell aggódni, még van ideje beszerezni az elfelejtett ajándékot! Azért, hogy megkönnyítsem dolgát, fel is sorolnék pár lehetőséget.

Amikor mindenki szerelmes

A Valentin nap eredetileg egy igen magasztos személy, illetve a keresztény szemlélethez köthető. Szent Bálint volt a szerelmesek, a lelki betegek, sőt, az epilepsziások védőszentje. A keresztény szokás eredete, hogy Terni püspöke, Szent Bálint a 14. században vált a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjévé angol és francia honban. 

http-__jatekajandekaruhaz.hu_ - 2020 január - Cikk6



Ehhez egy romantikus, szomorú történet is kapcsolható; mielőtt II. Claudius császár idején kivégezték volna keresztény hite miatt, Bálint visszaadta börtönőre vak leányának szeme világát. Mielőtt február 14-én kivégezték, az alábbi búcsúüzenetet hagyta a lánynak: “A TE BÁLINTOD.” Így már kaptunk egy kis magyarázatot a Bálint-napi üzenetküldésre is. A legenda úgy tartja, hogy a püspök, keresztény szokás szerint eskette meg a szerelmeseket, köztük a katonákat is, akikre házassági tilalmat szabtak ki. A friss házasokat kertje virágaival ajándékozta meg, s bizton volt állítható, hogy eme házasságok jó csillag alatt születtek.

Minden, ami szivecskés

Azt kell, hogy mondjuk, hogy ilyenkor bármilyen apróság megteszi ajándékként, amelyen ott díszeleg a szív, azaz a szeretet szimbóluma. Egy macis bögre például biztosan szívet melengető meglepetés lenne szíve hölgyének. Ez az ajándék különösen kedvező, hiszen díszként, emlékként is funkcionálhat, de ha szeret kedvese teázni, akkor hasznos ajándéknak is minősülhet. 

Néha egy kicsi is elég, hogy nagy dolgok történjenek!

A Szoti játékboltnál kapható apróságokkal nagy örömet okozhat élete párjának!

Díszek és díszítés

A dísztárgyak mindig is jelentős szerepet töltöttek be Valentin-napkor. Miért? Gondoljunk csak bele, ha “Macinak” nevezik egymást, akkor találó meglepetés lehet egy páros vagy szóló maci szett virággal, ha “Szívemnek” szólítja kedvesét, akkor pedig egy virággal ékesített szív is kiváló. A hasznosság jegyében vásárolhat egy bagolyka névjegytartót is. A megfelelő csomagolást kiegészítheti papírtasakokkal, de díszíthet lufikkal is.

Történetük képekben

Az egyik legszebb ajándék az, hogy elmeséli történetüket, érzékeltetve vele, hogy milyen fontos Önnek párja. Egy 6 fotónak kialakított “Love” fotókeret segítségével elhelyezheti kapcsolatuk fő mérföldköveit képekben, amelyet a lakásban bárhová tehetnek. Ettől az ajándéktól garantáltan könnybe lábadnak majd a szemek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: