DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Madeira, a túrázók Mekkája

Az örök tavasz parányi szigete, ez a kontinenstől távol eső hely a túrázók igazi Mekkája. Nem érdemtelenül viselheti ezt a címet, hiszen kellemes éghajlatának, varázslatos növényzetének és magas hegységeinek köszönhetően tökéletes választás egy túrázó számára.

Persze a végtelen óceán ölelésében fekvő Madeira filmbe illő dzsungeleivel, történelmi emlékeivel és lakóinak híresen nyugodt életritmusával bármelyik utazó számára jó választás lehet.  Hiszen felfedeznivaló akad bőven, az ismertebb túraútvonalaktól kezdve a sziget történelmén és kultúráján át a főváros, Funchal nevezetességeiig. Megmártózás az óceánban, hosszú séták az egzotikus és változatos tájon, elképesztő panorámák és végtelen babérlombú örökzöld erdők... Ezt kínálja nekünk Madeira, az Atlanti-óceán úszó virágoskertje. 

 https-__wanderwell.hu_ - 2020 január - további 4 cikk - Cikk4



Hódítsd meg a csúcsokat!

Már maguk a nyílt óceán társaságában megtett túrák is életre szóló élményt nyújtanak, de a sziget legmagasabb pontja, az 1862 méter magasan található Pico Ruivo csúcs fantasztikus panorámával jutalmaz minket, ha vállalkozunk a meghódítására. A néhol keskeny ösvényeken, kétoldalt tátongó szakadék felett vezető túra az adrenalin szerelmeseinek kedvence lehet. 

A csúcs után egy nem kevésbé emlékezetes túraösvény vár ránk, Madeira hegyvidéki “gyomrának” és fantasztikus tengerparti látványának kettősével. 

Sao Lourenco félsziget

A sziget keleti csücskénél találjuk a természetvédelmi területté nyilvánított Sao Lourenco félszigetet, mely számos endemikus növény- és állatfajnak ad otthont. A 8 kilométer hosszan a tengerbe nyúló földnyelv számtalan természeti látnivalóval várja a túrázás szerelmeseit, garantálva a lassú haladást. Itt akár minden lépésnél megörökítendő pontokra bukkanunk, nem beszélve arról, hogy a sziget magashegységeit is megcsodálhatjuk. Az út méltó zárásaként pedig Madeira egyik legszebb partján merülhetünk bele az óceánba. 

Apácák völgye 

A sziget kihagyhatatlan látnivalói közé tartozó paradicsomi környezetet a völgy fölé tornyosuló sziklafalon található kilátóból csodálhatjuk meg. Az Apácák völgye nevét arról kapta, hogy még a 16. században ide menekítették a sziget apácáit a kalózok elől. A közelben található halászfaluba is érdemes ellátogatni, hiszen kivételes fekvése és a mai napig aktívan használt színes hajók miatt a sziget egyik legszebb kisvárosa. A szóbeszéd szerint Winston Churchill egykori miniszterelnök is gyakori vendég volt errefelé, mert a gyönyörű környezet az ő szívét is rabul ejtette. 

Szívesen felfedeznéd Madeira kincseit? Csatlakozz a WanderWell túrájához az örök tavasz szigetére!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: