DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Bélelt cipővel tartsd melegen gyermeked lábát télen!

A jó cipő fontossága nem is kérdéses, az egyre téliesebbre forduló időjárás miatt pedig a meleg cipő haszna is nyilvánvalóvá válik. Egy béleletlen cipőt már nem tudunk a testünk melegével megfelelően felmelegíteni és melegen is tartani. Hideg, fázós lábbal pedig nem csak kellemetlen egész nap lenni, de a vírusok is könnyebben támadnak, ha a lábunk miatt az egész testünk átfázik.

A gyerekek ráadásul a nagy játék hevében hajlamosak tudomást sem venni a didergő lábukról, és csak akkor kezdenek panaszkodni, amikor már zsibbadnak a hidegtől. 

A megfelelő méret kiválasztása

A vastagon bélelt cipők megoldást nyújtanak a fázós lábak számára, ezért a gyermekednek mindenképp ilyen lábbeliben gondolkodj a téli szezonban. A legjobb, ha a cipő egyszerre vízálló is, hiszen akkor végképp semmi nem hűti majd a gyerkőc lábát.

https-__ruhafalva.hu_ - 2019 december - Cikk2



A meleg bélés miatt azonban elképzelhető, hogy a megszokott méret nem lesz kényelmes, és egy számmal nagyobb darabot kell választanotok. Ha az internetes vásárlás számodra is kényelmesebb, akkor olyan webshopot válassz, ahol a cipők belső talphosszáról pontos információt találsz. Ha a talp hossza alapján szűrni is tudsz a kínálatban szereplő lábbelik között, akkor valóban olyan darabot tudsz választani, ami kényelmes viselet lesz a gyerkőcnek.

Azt is vedd figyelembe a szükséges méret meghatározásában, hogy a hideg idő beköszöntétől az első tavaszi melegebb napokig igencsak hosszú idő telik el, a gyermek lába ez alatt még valószínűleg nőni is fog.

A Ruhafalvánál kapható bélelt cipők között biztosan megtalálod a gyermekednek a legmegfelelőbb lábbelit a téli időszakra!

A béléssel ellátott cipők sem egyformák

Az is sokat számíthat abban, hogy mennyire tartja melegen a kisgyerek lábát a cipője, hogy a benne lévő bélés milyen anyagból készült, és mekkora részen bélelt a lábbeli. 

A meleg cipőbélések általában polárból vagy filcből készülnek. A talpbetét ugyanakkor nem minden esetben készül speciális anyagból, pedig a talpunk felől sugárzik át a cipőn leginkább a fagyos talaj hidege. Ezért vásárláskor mindig nézd meg azt is, hogy a talpbetétet is fedi-e az említett két meleg anyag egyike. 

Ha a hőszigetelés kérdésén túljutottál és úgy tűnik, megtaláltad az ideális téli cipőt a csemetédnek, olvasd el a cipőről található plusz információkat. Ahhoz, hogy a gyermek lába ne izzadjon bele az újdonsült kályhameleg surranójába, az is fontos, hogy a cipő egésze jól tudjon szellőzni.

Mire figyelj még!

A vastagon bélelt, meleg, jól szellőző cipő lehet akár bokáig érő vagy egészen hosszú szárú fazon is. Minél nagyobb részen fogja körül a lábszárat, annál melegebbnek fogja a gyerek érezni, de vedd számításba, hogy egy magas szárú csizmát felküzdeni egy síoverál alá nem kis feladat, ezért annak megfelelően válassz cipőt, hogy leginkább milyen ruhával fogja majd hordani a gyerkőc. Tudjon benne könnyen mozogni, a cipő - hajlékony talpa révén - ne korlátozza a gyereket az önfeledt szaladgálásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: