DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Kreatív otthoni elfoglaltságok iskola után

Egy egész napos tanulás után a gyerekeknek is szükségük van a kikapcsolódásra. Sajnos sokaknál ez mindössze annyit jelent, hogy a leckék végeztével lehuppannak a kanapéra, és a tévénézéssel vagy agyzsibbasztó játékokkal igyekeznek kissé lelazítani a tanulás miatt megfáradt agysejtjeiket. Azonban vannak olyan kreatív tevékenységek, melyek feltöltenek, örömet adnak és fejlesztenek, ráadásul a közösen töltött időnél nincs értékesebb.

Montázskészítés

Ha egy gyermeknek olló és képes újság akad a kezébe, szinte biztos, hogy néhány perc alatt több képet is ki fog vágni. Ebbe a tevékenységbe csempészhetünk egy kis tematikát is. Például kérhetjük, hogy képes formában küldje el levelét a Jézuskának, vagy ő is készíthet képeket ajándékba. Erre nem csak az újságból kivágott képek felelnek meg, hanem egyéb termények is, mint akár egy préselt falevél. Fotókból készíthető tabló is, így a nyaralás alatt készített képek látványos kompozícióban díszíthetik a falat.

https-__www.geminiduo.hu_ - 2019 december - Cikk3



Mindennapi eszközök sajátkezűleg

Egy egyedi ékszertartó nem csak hasznos, hanem dekorációs célokat is szolgál. Nem kell hozzá más, csak egy régi képkeret, filcanyag, néhány kampó, és díszítésnek csipkeszalagok, gyöngyök és néhány fonott dísz.

Kisfiúk ugyanezzel a módszerrel barkácsfalat készíthetnek vagy natúr ládikából szerszámosládát. Népszerű kreatív tevékenység még háztartási törlőkendő gurigájából vagy konzervdobozból asztali tolltartót csinálni, ami szintén nem csak jól mutat az íróasztalon, hanem hasznos kiegészítő is egyben.

Milyen eszközök kellenek?

Az eszközök beszerzésénél törekedjünk arra, hogy lehetőleg minél többféle olyan anyagot gyűjtsünk be, melyeket felhasználhatunk az egyes projektekhez. Gondolunk itt akár textildarabokra, tobozokra, gesztenyékre, különféle termésekre, préselhetünk levelet és még számtalan olyan dolog van, melyeknek hasznát vehetjük egy kreatívan eltöltött délután idején.

Ezeknek a kincseknek jelöljünk ki egy tárolódobozt, így egyrészt rendben lesznek a gyűjtött apróságok, másrészt nem kell azon aggódni, hogy az éppen szükséges hozzávaló vajon merre lehet.

Hol kreatívkodjunk?

Jobb híján a konyhaasztal is megfelelő lehet, azonban a legjobban akkor járunk, ha ki tudunk alakítani direkt erre a célra egy kényelmes kis dolgozósarkot. Mivel helyre bőven szükség lesz, úgy válasszuk ki az íróasztalt, hogy könnyű legyen rajta rendet tartani, és megfeleljen annak a tevékenységnek, melyet a lurkó legszívesebben végez. Például ha sokat rajzol, érdemes megfontolni dönthető felületű íróasztal vásárlását.

Ha gyermekbútort keresel, látogass el a Gemini-Duo weboldalára, ahol minőségi gyerekszoba garnitúrák széles választékával várják az oldalra látogatókat!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: