DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Költözés rossz időben

Amikor költözködni készülünk, igyekszünk mindent előre gondosan megtervezni, hogy az átbútorozási procedúrát lehetőleg nagyobb fennakadások nélkül sikerüljön abszolválni. Az időjárás az egyetlen, amit még az előrejelző portálok sem tudnak száz százalékig biztosan megmondani, hogy a választott napunkon esni fog az eső, vagy sütni fog a nap, így ezzel a tényezővel elég nehéz kalkulálni. Persze a legjobban akkor járunk, ha aznap hétágra fog sütni a nap, de mint tudjuk, pont ennyi esélye van annak is, hogy csapadékos lesz az időjárás.

Mikorra időzítsük a költözést?

Időjárás szempontjából majdhogynem mindegy, hogy nyáron vagy télen tervezed megejteni a költözést, hiszen télen is ki lehet fogni száraz, mérsékelten hideg napokat, és nyáron sem mindig csak a napsütéssel kell számolni.

A legjobb, amit tehetünk, ha figyeljük az időjárás előrejelzést a költözést megelőző néhány napban, ennél hosszabb távon sajnos az időjósok sem tudnak pontosat mondani. Ha költöztető céget bízol meg a költözés lebonyolításával, mindenképp két lehetséges dátumot adj meg arra az esetre, ha az időjárási körülmények ellehetetlenítenék a költöztetést. Ne feledkezzünk meg költözés időpontjáról értesíteni a közműszolgáltatókat, hogy az új otthonunkban be tudják üzemeltetni az elektromos hűtő-fűtő rendszert.

https-__visszuk.hu_ - 2019 december - Cikk6



Csomagoláskor készüljünk csapadékos időre

Talán nincs is annál rosszabb, amikor a költözés napján váratlanul záporokkal és zivatarokkal kell számolnunk. Azonban ha elég körültekintően csomagoltuk be az ingóságainkat, a bosszúságon kívül nem okozhat problémát egy kis csapadék. Ezért csomagoláskor tartsuk be a következőket:

- Az elektromos vezetékeket, kábeleket és a kisebb elektronikai eszközöket vízhatlan, zárható műanyag zacskóba tegyük.

- Minden papírból készült tárgyat, mint például a könyvek és a fényképalbumok, szintén vízálló zacskóba vagy vízhatlan műanyag dobozokba pakoljuk.

- Ha a ruhákat praktikus vákuumzacskókba tesszük, nem csak az esőtől óvhatjuk meg, hanem helyet is spórolhatunk.

- Ha költöztető céget bízunk meg, bízzuk rájuk a nagy háztartási gépeink szakszerű becsomagolását is.

Az új otthonunkat is készítsük fel az érkezésre

Csapadékos időben nem csak az ingóságok szárazon tartására kell ügyelni, hanem az új lakás védelme érdekében is célszerű néhány óvintézkedést tenni. Például a bejárati ajtóhoz tegyünk csúszásmentes textilt, ahol meg lehet törölni a vizes cipőket a lakásba lépés előtt. Ha fa padlóburkolat van, terítsünk le vízálló ponyvát, hiszen a víztől ezek felpúposodhatnak és elrepedhetnek.

Ha költözés előtt állsz, és a költöztetés lebonyolításával egy profi csapatot szeretnél megbízni, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu szakembereivel, több éves költöztetésben szerzett tapasztalatuknak köszönhetően a szolgáltatásuk minőségében biztosan nem fogsz csalódni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: