DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Red Bull Air Race: Felkészül, Zamárdi!

Harmadik éve ad otthont a Red Bull Air Race világbajnokságnak az orosz sportfőváros, Kazany. Az Abu-Dzabiban rendezett forduló óta óriás hévvel készülnek a csapatok a június 15-16-i futamra, hogy újult erővel vághassanak bele a nyárba. A soron következő versenyhétvégén debütál a dupla Challenger Class futam is, így az izgalom garantált.

Kazany, Oroszország

– A versenycsapatok az Abu-Dzabiban rendezett 2019-es első forduló óta gőzerővel készülnek a kazanyi összecsapásra. Többen módosításokat végeztek a versenyrepülőjükön, míg mérnökeik részletesen tanulmányozták a versenypályát, ahol a 2017-es, nagy visszhangú futamon több mint 60-szor érintkeztek a versenyzők a pilonokkal, tavaly pedig mindössze 0,0181 másodperc választotta el a dobogósokat egymástól. A pilóták G-erő teszteket végeznek és saját szimulátoraikban gyakorolnak, hogy edzésben maradjanak.

red_bull_air_race_2019_kazany



– A Red Bull Air Race a Fédération Aéronautique Internationale (FAI) által akkreditált hivatalos világbajnokság. Mindössze pár méterrel a Kazanka folyó felett a 14 Master Class pilóta 12 G terhelés mellett akár 370 km/órás sebességgel repül majd a Kazáni Kremllel a háttérben. A pilóták az idővel is versenyt futnak, miközben a levegővel töltött - és a repülőkkel való érintkezéskor azonnal leeresztő - pilonokból kialakított technikai versenypályán navigálnak. Az utánpótlás kategória, a Challenger Class szintén versenybe száll a világ különböző állomásain. A Master Class és Challenger Class mezőnyében jelenleg hat kontinens 17 országának összesen 26 pilótája versenyzik.

– Kazanyban kiemelt figyelmet érdemel majd a 2017-es világbajnok japán Joshide Muroja és a címvédő cseh Martin Šonka. Régóta tartó rivalizálásuk újabb fordulatot vett, amikor a szezonnyitón, Abu-Dzabiban Muroja mindössze 0,003 másodperccel előzte meg Šonkát. A cseh pilóta azonban a tavalyi kazanyi győzelme után magabiztosan szállhat pályára. Az amerikai Kirby Chambliss 2017-ben első, tavaly pedig harmadik lett Kazanyban, de dobogós volt már a tatár fővárosban az amerikai Michael Goulian és a kanadai Pete McLeod is.

red_bull_air_race_2019_kazany_2

– A Master Class selejtezőt 2019. június 15-én, szombaton rendezik meg. 2019.június 16-án, vasárnap pedig eldől, hogy a kiélezett versenyben ki nyeri a szezon második állomásának döntőjét.

– A versenytörténelem harmadik orosz állomásán két Challenger Class futamot rendeznek – a Challenger Cup 1-re szombaton, a Challenger Cup 2-re pedig vasárnap kerül sor. Összesen kilenc utánpótlás pilóta száll majd versenybe a hétvége folyamán: Melanie Astles (FRA), Florian Bergér (GER), Kenny Chiang (HKG), Kevin Coleman (USA), Patrick Davidson (RSA), Sammy Mason (USA), Daniel Ryfa (SWE), Patrick Strasser (AUT) és Baptiste Vignes (FRA).

Kísérje figyelemmel a versenyt: jegyek már kaphatók a Red Bull Air Race 2019. június 15-16-i kazanyi állomására. A jegyekkel és a versennyel kapcsolatos további információkért és hírekért látogasson el a www.redbullairrace.com oldalra.

A 2019-ES RED BULL AIR RACE KÖVETKEZŐ ÁLLOMÁSAI

Június 15-16.: Kazany, Oroszország

Július 13-14.: Balaton, Magyarország

Szeptember 7-8.: Csiba, Japán

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: