DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Porsche Supercup – Ammermüller győzelmével zárult a monacói hétvége

A széria egyik legtapasztaltapp pilótája, a 33 éves Michael Ammermüller szerezhette meg szezonbeli első győzelmét a Porsche Mobil 1 Supercup második versenyhétvégéjén. Sikeresen profitálva pole pozíciójából a német versenyző ünnepelhetett a pódium legfelső fokán, mögötte Mikkel O. Pederson és Larry ten Voorde értek célba.

Festői környezetben kapott helyet a Porsche Mobil 1 Supercup Paddockja a Monaói Hercegségben. Egy botanikus kert melletti cirkuszi sátor adott otthont a széria tagjainak, megteremtve ezzel a nem mindennapi atmoszférát, mely magával ragadta a csapatokat és a pilótákat. Mind a 28 Porsche 911 GT3 Cup egymás mellett, a sátorban díszelegtek a hétvége folyamán.

A versenyzői eligazítás az egész versenyhétvége „kezdőrúgása”. A versenyigazgató Peter Roberts ilyenkor tájékoztatja a versenyzőket minden fontos információról, a pálya karakterisztikájáról és a hétvége menetrendjéről. Monacóban természetesen ez is úgy néz ki, mint egy valódi show. Mivel ez egy nem mindennapi helyszín, a pilótáknak is jóval több információt kellett befogadniuk saját biztonságuk érdekében.



A futamhétvége koronázatlan királya minden szempontból Ammermüller volt, ugyanis nem csak a szabadedzésen és az időmérőn aratott elsőséget, de a futamon is ő láthatta meg elszőr a kockás zászlót. A 3,337 km-es pályán 1:34.963 perces kört kellett megautóznia az első rajtkocka megszerzéséért. A ProAm kategória leggyorsabbja ezúttal Roar Lindland volt.

A BWT Lechner Racing Team versenyzője így értékelte saját teljesítményét a kvalifikáció után.

„ Elképesztően örülök ennek az eredménynek. Gondolom mondanom sem kell, hogy mennyire fontos ezen a pályán az elsőség. Nagyon nehéz itt előzni, szinte lehetetlen. Az időmérőn nagyon nagy volt a forgalom, így sajnos csak egy gyors kört tudtam megtenni, de úgy látszik szerencsém volt.”

 Mögötte a Dinamic Motorsport versenyzője Mikkel Pederson, valamint az MRS GT – Racing Team neves tagja Larry ten Voorde várhatták a rajtot vasárnap.

Vasárnapi verseny TOP – 3 :

Összetettben:

1.      Michael Ammermüller

2.      Mikkel O. Pedersen

3.      Larry ten Voorde

Rookies:

1.      Ayhancan Güven

2.      Kantadhee Kursiri

3.      Joey Mawson

Pro Am:

1.      Roar Lindland

2.      Philipp Sager

3.      Nicolas Misslin

A futamon rajt cél győzelemmel vitézkedő német versenyző elképesztő motiváltsággal indul neki a következő versenyhétvégének, mely bő egy hónap múlva kerül megrendezésre Ausztriában, Spilbergben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: