DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Németország a Nemzetek Bajnoka

A parádézó Juan Pablo Montoya vezetésével egészen a döntőig menetelt Latin-Amerika, de végül Rene Rast és Timo Bernhard révén a németek értek révbe a Bajnokok Tornájának csapatversenyén.

Már a csoportküzdelmek során látszott, hogy Németország két pilótája, Rene Rast és Timo Bernhard kiváló formában van, de ugyanúgy érzi a pályát Juan Pablo Montoya is - vezetésükkel az A csoportból németek és Latin-Amerika, a B csoportból Petter Solberg-Tom Kristensen páros, a C-ből pedig Szaúd-Arábia jutott tovább.

Az elődöntőben aztán Rast és Bernhard is hozta soros csatáját, így a germánok simán jutottak el a fináléig, míg a másik párban Montoya villogott ismét: Solberget és Kristensent is legyőzte, így Solberg hiába nyert Helio Castronevesszel szemben, Latin-Amerika vívhatta a döntőt Németország ellen. Vitathatatlanul a két legjobb csapat jutott el idáig, ahol először Rast és Montoya küzdött meg egymással és a németek jutottak előnyhöz, majd Castroneves egyenlített Berharddal szemben, hogy aztán a mindent eldöntő ütközetet Rast behúzza Castroneves ellen.

Ennek értelmében ismét Németország lett a Nemzetek Bajnoka, Latin-Amerikának be kellett érnie az ezüstéremmel, de emlékezetes csatákat és nagy formában versenyző sztárokat láthattunk - szombaton jön az "igazi" Bajnokok Tornája!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: