DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Magyar címvédés a világdöntőn

Egy győzelem, egy második hely, és egy további top 10-es eredmény az erős magyar különítmény mérlege az olaszországi Rotax Világdöntőről. Kancsár Ferenc újra győzött a DD2 kategóriában.

Az év egyik legnagyobb presztízsű gokartos eseménye a a Rotax Világdöntő, más néven Grand Finals, amely nem keverendő össze az FIA világbajnoksággal, de legalább akkora presztízsnek örvend – ez kifejezetten Rotax motorral hajtott gokartoknak szól. Jelentőségéhez mérten nem is versenyhétvége, hanem egy egész versenyhét formájában rendezik: a 2016-os kiadás október 17. (hétfő) és 22. között zajlott az olaszországi Sarnóban. Az első napokban kizárólag szabadedzésekre került sor, szerdától következtek a kvalifikációs futamok, pénteken az elődöntők, szombaton pedig a döntők zajlottak.

Hat magyar versenyző is ott volt a kategóriákban, köztük Kancsár Ferenc, aki a legjobb reményekkel állt rajthoz a DD2 osztályban: a 21 éves magyar versenyző 2015-ben megnyerte a Világdöntőt, és idén is favoritnak számított. Kancsár második helyről kezdte meg a szombati döntőt, ahol egész versenyen át csatázott a dán Christian Sorensennel. Végül mindössze 0,156 másodperccel utasította maga mögé, ennyin múlt második győzelme a Világdöntőn.

A többi magyar induló közül Kovács Zsombor érte el a legfigyelemreméltóbb eredményt, aki a Junior kategóriát zárta 2. pozícióban, egyedül Mark Preston bizonyult jobbnak nála. Sugár Dániel 7. pozícióban végzett a Micro MAX döntőjében. Vincze Ádám a MAX, Kun Ruben a Mini MAX, Sövér László pedig a Junior MAX kategóriában képviselte a magyar színeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: