DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Óriási botrány Brazíliában

Egy chat-beszélgetés miatt nyomoznak a legnépszerűbb brazil autós sorozatban: bosszúból fosztották meg a jó eredményektől a szövetség tagjai a nagyszájú versenyzőt, aki leidiótázta őket?

A hétvégén Curitibában kezdetét veszi a Stock Car Brasil-sorozat 2016-os szezonja, ám egy a Folha de S. Paulo című napilapban megjelent cikknek köszönhetően egy óriási botrány vet árnyékot az idénynyitóra. Az írás részleteket közölt egy csoportos WhatsApp-beszéletésből, melyben a CBA, azaz a brazil motorsportszövetség két tagja is részt vett. A beszélgetés középpontjában az a Caca Bueno állt, aki a Ribeirao Pretóban rendezett első verseny után „egy halom gyengeelméjűnek” nevezte a szövetség tagjait, miután elfelejtették őt leinteni a kockás zászlóval – a kirohanásért egyébként két versenyre eltiltották, ami akár a bajnoki címébe is kerülhetett.

bueno



Az ominózus WhatsApp-beszélgetésben Paulo Ydor Dias a következőt írta: „Zárjuk ki őt valamiért a következő versenyen. Szeretném látni őt kiborulni. Ez a seggfej már régóta baromságokat beszél, ideje kicseszni vele és Thiago Camilóval. Ők a legunalmasabb arcok.”

Kollégája, Clovis Matsumoto erre így reagált: „Nos, az én vezetésem idején Caca háromszor volt bajnoki ezüstérmes, mivel nem volt kedvem hagyni, hogy bajnok legyen!” – írta, amire Paulo Ygor ezt válaszolta: „Emlékszem erre az időre, ahogy arra is, amikor azért nem lett bajnok, mert pontokat vontunk le tőle.”

A szövetség mindkettejüket felfüggesztette, s nyilvános vizsgálatba kezdett. Buenót elmondása szerint felháborították az olvasottak, de azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem lepődött meg, hiszen mindig úgy érezte, hogy meglopták őt az eredményektől. Az érintettek azzal védekeztek, hogy a beszélgetés nem volt több egyszerű tréfánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: