DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Kancsár pole-pozícióban a világdöntőn

Nagyszerűen szerepel a jelenlegi legjobb magyar gokartos, Kancsár Ferenc a Rotax világdöntőn, hiszen ő érte el a legjobb időt a DD2 időmérő edzésén – Barrichello nincs az élmezőnyben.

Az már a portugáliai Rotax világdöntő szabadedzéseken világos volt, hogy Kancsár Ferenc a DD2 kategória egyik nagy esélyese, hiszen két gyakorlást is az élen tudott zárni, s összesítésben is övé lett a legjobb idő. A kvalifikáción aztán ő lett a teljes versenyen az első, aki be tudott menni 59 másodperc alá, s végül meg is szerezte a rajtelsőséget.

kancsar_rotax



A verseny, ahogy azt a gokartok esetében megszokottnak mondható, igen szoros volt, hiszen még a 11. helyezett is csupán két tizedet kapott a pole-pozíciós Kancsártól. A DD2-es mezőny kétségkívül legismertebb tagja, a brazil Rubens Barrichello nem tudta megismételni az edzéseken mutatott jó formáját, s végül a 25. pozíciót szerezte meg.

Ami a többi magyart illeti: Fodor Árpád az 56. helyet szerezte meg a Senior MAX kategóriában, a DD2 mezőnyében Kovács Gábor Roland 53. lett, a Mastersben Fodor Géza a 39., Locskai Lajos pedig a 42. helyen zárt, míg a juniorok közt Kovács Zsombor a 33., Vincze Ádám pedig a 66. pozíciót érte el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: