DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
Egyéb

Kovalainen Japánban folytatja karrierjét

Kamui Kobayashi után egy másik volt Caterham-pilóta, Heikki Kovalainen is Japán felé vette az irányt – az egykori F1-es a tavalyelőtti bajnok partnere lesz a Super GT-ben egy Lexusszal.

A korábbi Formula-1-es versenyző, Heikki Kovalainen Japánban folytatja versenyzői karrierjét. A 33 éves finn pilóta utoljára a 2013-as Brazil Nagydíjon, a Lotus színeiben állt rajthoz a királykategóriában, s miután hiába próbált visszatérni a mezőnybe, úgy tűnik, hogy végleg feladta ezt a tervét.

Kovalainen Japán premier GT-sorozatába, a Super GT-be igazol, ahol Kohei Hirate csapattársa lesz a 39-es rajtszámú Lexus RC-F volánja mögött – az autót az SARD csapat nevezte be a szezonra. Mint a finn versenyző nyilatkozatából kiderült, már az első teszten is túl van új csapatával, és találkozott partnerével is.

kova_supergt_2

Oliver Jarvis egy Lexusszal a tavalyi szezonban


„Amikor megkerestek, azonnal reagáltam, mivel tudtam, hogy a Super GT egy magas színvonalú, versenyképes, érdekes sorozat, egészen egyedülálló. Néhány napja egy teszten vezettem először az autót, nagyon gyors, stabil versenygép. Ez egy kis csapat, a környezet családias. Minden csapattag nagyon profi, és Kohei is remek srác. Boldog vagyok, hogy a Super GT-ben indulhatok ezzel a csapattal, egész Japán szeme előtt. Egyúttal szeretném kifejezni a hálámat a Toyota felé is.”

Bár Európában kevésbé ismert, a DTM-mel azonos technikai szabályokat használó premier kategóriában a Lexust, a Hondát és a Nissant felvonultató sorozat indulói közt rendre számos ismert név található. Tavaly a mezőnyben volt többek közt Vitantonia Liuzzi, Frederic Makowiecki, Bertrand Baguette, James Rossiter, Oliver Jarvis, Kazuki Nakajima és Hideki Mutoh is, sőt 2011-ig Andre Lotterer is a mezőnyben volt, s két bajnoki címet szerzett.

A Super GT-sorozat 2015-ö szezonja április 5-én kezdődik az egykori F1-es helyszínen, az Okayama Circuiten, s összesen nyolc fordulót rendeznek majd, ebből hetet japánban, egyet pedig a thaiföldi Chang versenypályán. A mezőny kétszer látogat el Fujiba, míg a sorozat legfontosabb versenye a suzukai 1000 kilométeres száguldás – a további helyszínek: Sportsland SUGO, Autopolis és Motegi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: