DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Az Africa Race utolsó mért szakasza következik

Ma kialakul az Africa Eco Race végeredménye a motorosok valamint az autósok és a kamionosok összevont értékelésében. A 10. etap után mindkét tabellán egyértelműnek tűnik az állás.

Bár még vasárnapi is vár egy szakasz a mezőnyre, a szervezők úgy határoztak, hogy a korábbi években látottakhoz hasonlóan az utolsó nap már nem számít bele a végső értékelésbe, így a szombat esti állás tekinthető a rali végeredményének.

10923557_1073019026057682_3270892294144219534_n



A szombat szelektív szakasza már nem is túl hosszú, összesen 201 kilométeres, amely során a mezőny elhagyja Mauritániát és megérkezik célországába, Szenegálba. Mivel mindkét kategóriát kényelmes előnnyel vezeti az éllovás, váratlan dolgoknak kell történniük ahhoz, Robert Theuretzbacher, hiszen ezzel együtt is jóval két óra fölé rúg a hátránya Pal Anders Ullevalseterrel szemben, így a Dakar Ralikon edződött norvégot már tényleg csak az foszthatja meg a győzelemtől, ha a sors összeesküdik ellene.

Az autós-kamionos kategóriában Jean-Antoine Sabatier tegnapi szakaszgyőzelmével és legfőbb riválisának elvesztésével már 55 percre növelte előnyét az őt üldöző Anton Shibalov-féle kamion előtt. A legközelebbi autó, a kazah Shagirov pedig már több mint négy órára van lemaradva tőle, így Sabatiernek sincs különösebb aggódnivalója. Shibalovék pedig könnyen lehetnek a legjobb kamionosok, hiszen több mint egyórás előnnyel rendelkeznek Szergej Kuprianovékkal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: