DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Az éllovas drámája az Africa Eco Race-en

Pokoli hőségben kellett célba tolnia lerobbant autóját az Africa Race éllovasának, de hiábavalónak bizonyultak erőfeszítései – a motorosok versenye szinte már eldőlt. Még három nap van hátra.

A 2015-ös Africa Eco Race a végéhez közeleg, hiszen a mezőnynek már csak három szakaszt kell megtennie Dakarig, a Rózsaszín-tó partjáig. A csütörtöki kilencedik kört a mauritániai Azougui és Akjoujt közt rendezték, a mezőnynek összesen 367 kilométert kellett megtennie.

A motorosok közt a korábban állandó Dakar-résztvevő Pal Anders Ullevalseter egyre közelebb kerül a végső győzelemhez. A norvég versenyzők ezúttal több mint 22 percet adott legnagyobb összetettbeli riválisának, az osztrák Robert Theuretzbachernek, így előnye már két és fél óránál is több három szakasszal a verseny vége előtt. Kettejük közé az Ullevalsetertől alig nyolc percet kapó namíbiai Ingo Waldschmidt is beférkőzött, ő negyedik az összetettben Gilles Vanderweyen mögött.

ullevalseter2



A nap, sőt talán az egész verseny legnagyobb drámája a francia Mathieu Serradorit sújtotta, aki az előző szakasz után még közel negyed óra előnnyel vezette az összetettet Sabatier előtt. Utóbbi aztán tegnap elsőként ért be a célba, és épp azt ecsetelte a sajtónak, hogy Serradori defektet kapott, de bármelyik pillanatban megérkezhet, amikor feltűnt a Predator buggy a láthatáron.

Serradori autója azonban nem mozdult: a francia pilóta versenygépe ötszáz méterrel a leintés előtt megadta magát. Serradori és navigátora, Haquette azonnal kiugrott az autóból, és betolta a buggyt a célba, ám mint később kiderült, hasztalan volt e hősies jelenet. A Predatort nem lehetett megjavítani, így az Africa Race-t vezető Serradori kiesett. A francia versenyző a rali hivatalos honlapjának beszámolója szerint azonnal elindult Nouakchott felé, és még tegnap este hazarepült, hogy ma már munkába állhasson, és feledtesse magával csalódottságát.

serradori

"Azt hiszem ezt nevezik igazi sivatagi küzdőszellemnek! Ebből a Serradori srácból még lehet valaki a terepraliban" - kommentálta a képet a Twitteren a helyszínen tartózkodó főszerkesztő-helyettesünk, Mészáros Sándor

A versenyt tehát Jean-Antoine Sabatier és navigátora, Jean-Luc Rojat vezeti bő ötven perccel a legjobb kamionos egység, Shibalovék előtt. A harmadik pozícióban is egy Kamaz következik, Szergej Kuprianovval a volánnál, míg a számos újabb balszerencse által sújtott Kovács Miklósék jelenleg a 19. helyen vannak –a kamionok közt a hatodikak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: