DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Egyéb

Dakar: A "sérült" bizonygatta, hogy jól van

Könnyen lehet, hogy már az első nap megvolt az idei Dakar legfurcsább története: egy holland versenyzőnek a sajtót és a versenyigazgatást is meg kellett győznie, hogy nem szenvedett súlyos balesetet.

Elképesztő kommunikációs hiba történt tegnap a Dakar első napján. Magyar idő szerint vasárnap kora este a Formula.hu is beszámolt róla, hogy a holland Humphrey Senn van Basel súlyos balesetet szenvedett a verseny első szakaszán, s traumás agysérüléssel szállították a pálya orvosi központjába. Az információ magától a szervező ASO-tól származott.

sennvanbasel



Nem sokkal később azonban elkezdett terjedni a hír a Twitteren, hogy az egykori kickbox-világbajnok motorversenyző valójában sértetlen, sőt, balesetet sem szenvedett. Nem sokkal később egy SMS-beszélgetést is közzétettek, mely az ekkor épp a tábor felé tartó versenyző és egy családtagja közt zajlott:

- Jól vagy?
- Igen, már majdnem a táborban vagyok.
- Oké, az ASO szerint fejsérülésed van, szóval ez nem igaz?
- Dehogy.

A Dakar hivatalos csatornáin viszont nem helyesbítette az információt, sőt a verseny honlapjáról sem vették le a van Basel sérüléséről szóló hírt – így számos portál még ezt követően is a versenyző sérüléséről számolt be. Végül maga Senn van Basel volt kénytelen cáfolni, hogy súlyos balesetet szenvedett volna:

sennvanbasel2

„Semmi nem történt, el sem estem. Remek napom volt” – mondta a holland, akit a 160 célba érő motorosból 122.-ként rangsoroltak. „A csapat semmit nem értett: mi, te még mész? Most hallottuk, hogy fejsérüléssel vittek kórházba! Mi van? Azonnal hívtam a családomat, hogy szóljak, hogy jól vagyok és semmi baj nem történt. Hihetetlen, milyen hatása van egy ilyen üzenetnek...”

Senn van Basel ezt követően a versenyigazgatást is meglátogatta, hogy közölje velük, hogy nem esett ki a versenyből. „Egyébként el sem rajtolhattam volna holnap – méghozzá az ő hibájukból kifolyólag” – mondta erről a versenyző a CrossXL.nl című lapnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: